search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 08:44
MENU CLOSE

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον πρώην συνεργάτη του Πούτιν – Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σαρδηνίας με μερική παράλυση προσώπου

03.08.2022 22:01
sinergatis Poutin- dilitirio-new
Photo: Twitter Bloomberg

Νέες φωτογραφίες που απεικονίζουν τον πρώην αξιωματούχο του Κρεμλίνου και άλλοτε στενό συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν Ανατόλι Τσουμπάις να νοσηλεύεται σε σε νοσοκομείο της Σαρδηνίας είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο 67χρονος Τσουμπάις πάσχει από το σύνδρομο Guillain-Barre και δέχθηκε την επίσκεψη Ιταλού εισαγγελέα καθώς υπάρχουν αναφορές ότι δηλητηριάστηκε.

Πλέον ο άλλοτε παντοδύναμος πολιτικός που κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 ιδιωτικοποίησε μεγάλο μέρος της ρωσικής βιομηχανίας έχει υποστεί μερική παράλυση προσώπου και δεν μπορεί να περπατήσει ή να κλείσει τα μάτια του.

Ο Τσουμπάις κατά το παρελθόν διετέλεσε επιτελάρχης του Μπόρις Γέλτσιν, ενώ προτού υποβάλει την παραίτησή του, επειδή διαφώνησε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ήταν ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για τους δεσμούς της χώρας με τους διεθνείς οργανισμούς.

Για την κατάσταση της υγείας του μίλησε η δημοσιογράφος Ξένια Σόμπτσακ.

Όπως ανέφερε η Σόμπτσακ «η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί αλλά ο Ανατόλι βρίσκεται ακόμα στην εντατική. Τα πόδια και τα χέρια του δεν λειτουργούν καλά, τα μάτια του δεν μπορούν να κλείσουν και έχει μερική παράλυση προσώπου».

Το σύνδρομο Guillain-Barré εκδηλώνεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο περιφερικό νευρικό σύστημα. H νόσος εμφανίζεται αιφνίδια και προκαλεί πόνο, μυϊκή αδυναμία ή παράλυση που ξεκινά από τα άκρα και μπορεί να επεκταθεί μέχρι τον κορμό σε διάστημα ημερών ή ωρών.

Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε τη λύπη του για την κατάσταση της υγείας του Τσουμπάις. Μάλιστα, μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε πως εάν ο Τσουμπάις χρειαστεί βοήθεια τότε η Μόσχα θα σταθεί στο πλευρό του.

Διαβάστε επίσης:

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Ρωσία κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν για παραβίαση της εκεχειρίας

Ολλανδία: Μαστίζεται από λειψυδρία – Μέτρα από την κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η ξηρασία

O alt-right συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς λέει τώρα ότι ήταν «τρέλες» όσα έλεγε για τη σφαγή στο Σάντι Χουκ (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 08:43