search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:02
MENU CLOSE

ΑΠΘ: Νέα διαμαρτυρία φοιτητών – «Ούτε σκέψη για ελεγχόμενη είσοδο στις σχολές» (Video)

06.08.2022 13:37
foitites

«Όχι» στην εγκατάσταση μηχανημάτων τουρνικέ στις εισόδους του κτιρίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λένε με νέα κινητοποίηση οι φοιτητές του πανεπιστημίου.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Αγίας Σοφίας το πρωί του Σαββάτου, κρατώντας πανό κατήγγειλαν την απαράδεκτη απόφαση των Πρυτανικών Αρχών του να τοποθετήσουν σύστημα ελεγχόμενης εισόδου.

Πρόκειται για τον περιστρεφόμενο μηχανισμό που τοποθετείται στην είσοδο κτιρίων και χώρων (π.χ. σε Τράπεζες, μετρό ή εταιρείες) και επιτρέπει να εισέρχεται στον χώρο ένα άτομο τη φορά προκειμένου να διευκολύνεται ο έλεγχος. Στην περίπτωση των ΑΕΙ, βέβαια, ο έλεγχος θα γίνεται ψηφιακά.

Όπως τονίζουν από την πλευρά τους φοιτητές μια τέτοια απόφαση έχει στόχο να απομακρύνει τους εκπροσώπους των φοιτητών, των καθηγητών και των εργαζομένων από το αναφαίρετο δικαίωμα τους να παρεμβαίνουν στα όργανα εκείνα που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων για τους όρους σπουδών τους, τη λειτουργία των Τμημάτων, της μέριμνας.

«Η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά άγχη και τα προβλήματα των φοιτητών. Τη στιγμή που οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες μας έχουν χτυπήσει κόκκινο με την κατακόρυφη αύξηση που καταγράφεται στα ενοίκια και τον ολοένα και πιο σκληρό αποκλεισμό από τις φοιτητικές εστίες, που τα κρούσματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας, που η υποχρηματοδότηση των σχολών μας παγιώνεται για άλλη μία χρονιά, οι πρυτανικές αρχές προχωρούν σε ένα μέτρο με μόνο σκοπό την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού», προσθέτουν.

Τα αιτήματα των φοιτητών

Οι φοιτητές απαιτούν την κατάργηση των τουρνικέ ενώ τα αιτήματά τους είναι τα εξής:

•Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Ιδρυμάτων.

•Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού για να καλυφθούν όλα τα κενά.

•Καμία σκέψη για την εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο! Όχι στα μέτρα καταστολής και τρομοκρατίας στα Ιδρύματα μας! Ούτε σκέψη για τοποθέτηση ΟΠΠΙ στις σχολές μας.

•Να απομακρυνθεί – να μην τοποθετηθεί κάθε είδους εξοπλισμός που αφορά τον έλεγχο εισόδου στο χώρο του Πανεπιστημίου!

Πηγή: thesstoday.gr

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Ομολόγησε ο 21χρονος πως σκότωσε τη Νικολέτα

Σκόπελος: Στο Νοσοκομείο Βόλου με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αγοράκι 5 ετών

Σχολεία: Έρχονται αλλαγές από Σεπτέμβριο – Tι θα ισχύσει από τη νέα χρονιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:46