search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:52
MENU CLOSE

Κούβα: Ένας νεκρός, 121 τραυματίες και δεκάδες αγνοούμενοι από κόλαση πυρκαγιάς σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις (Videos)

07.08.2022 12:08
kouva

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων από την πύρινη κόλαση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Κούβα.

Από την πυρκαγιά και τις εκρήξεις ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, 121 τραυματίστηκαν και 17 πυροσβέστες οι οποίοι βρίσκονταν πιο κοντά στην πυρκαγιά θεωρούνται αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της προεδρίας στο Twitter, πέντε τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, τρεις σε πολύ σοβαρή κατάσταση και 28 έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο υπουργός Ενέργειας Λιβάν Αρόντε.

Ξεκίνησε από κεραυνό

Η πυρκαγιά ξέσπασε προχθές βράδυ όταν κεραυνός έπληξε μια από τις δεξαμενές πετρελαίου. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε μια δεύτερη δεξαμενή.

Περίπου 1.900 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη ζώνη της καταστροφής, στα προάστια του Ματάνσας, μιας πόλης 140.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Αβάνας.

Η Κούβα δέχθηκε προσφορές για βοήθεια από πολλές χώρες σήμερα ύστερα από την έκκληση που απηύθυνε για βοήθεια.

Μπροστά στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης που «μπορεί να χρειαστεί χρόνο», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, η Κούβα «ζήτησε τη βοήθεια και τις συμβουλές από φίλες χώρες, με εμπειρία στον πετρελαϊκό κλάδο».

Η ανταπόκριση ήταν γρήγορη και ο πρόεδρος της Κούβας εξέφρασε μέσω Twitter «βαθιά ευγνωμοσύνη στις κυβερνήσεις του Μεξικού, της Βενεζουέλας, της Ρωσίας, της Νικαράγουας, της Αργεντινής και της Χιλής, που γρήγορα προσέφεραν υλική βοήθεια σε ένδειξη αλληλεγγύης σε αυτή την περίπλοκη κατάσταση».

«Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την προσφορά τεχνικής βοήθειας από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο αναπληρωτής Εξωτερικών Κάρλος Φερνάντεζ ντε Κόσιο δήλωσε ότι η αμερικανική προσφορά «έχει ήδη φθάσει στα χέρια ειδικών για να γίνει ο σωστός συντονισμός».

Διαβάστε επίσης:

Καναδάς: «Αναζητείται δοκιμαστής γλυκών με υψηλή αμοιβή για εργασία από το σπίτι»

Ταϊβάν: Παιχνίδια πολέμου – Η «απάντηση» στις στρατιωτικές ασκήσεις του Πεκίνου

Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ από το Ισλαμικό Κράτος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15