search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:00
MENU CLOSE

Ταϊβάν: Παιχνίδια πολέμου – Η «απάντηση» στις στρατιωτικές ασκήσεις του Πεκίνου

07.08.2022 07:36
Taiwan- maxitika kina-new

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αποστείλει αεροσκάφη και πλοία για να αντιδράσουν «καταλλήλως» στα κινεζικά γυμνάσια γύρω από το νησί.

Κινεζικά πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) συνέχιζαν σήμερα το πρωί τις στρατιωτικές ασκήσεις, με προσομοιώσεις επιθέσεων κατά της Ταϊβάν και ταϊβανέζικων πολεμικών σκαφών, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας της νήσου.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν Σου Τσενγκ-τσανγκ δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα χρησιμοποίησε «με έπαρση» στρατιωτικές κινήσεις για να διαταράξει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, αναφορικά με τα στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας γύρω από τη νήσο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ταϊπέι, ο Σου κάλεσε ο Πεκίνο να μην κάνει επίδειξη στρατιωτικής ισχύος και καταδίκασε τους «ξένους εχθρούς» που, όπως δήλωσε, προσπαθούν να ρίξουν το ηθικό των Ταϊβανέζων μέσω κυβερνοεπιθέσεων και εκστρατειών παραπληροφόρησης.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ από το Ισλαμικό Κράτος

ΙΑΕΑ: Έντονη ανησυχία μετά τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Snickers: Συγγνώμη από την Κίνα που αποκάλεσαν την Ταϊβάν «χώρα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59