search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:08
MENU CLOSE

Ανοίγει πρόωρα η Βουλή στις 22 Αυγούστου – Συζήτηση για τις παρακολουθήσεις

08.08.2022 19:27
VOULI

Εν μέρει δεκτό έγινε από την κυβέρνηση το αίτημα που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για έκτακτο άνοιγμα της Βουλής.

Έτσι λοιπόν, επίκειται η διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και το πρόωρο άνοιγμα του Κοινοβουλίου, στις 22 Αυγούστου, προκειμένου να γίνει έκτακτη ολομέλεια για τις παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, «η Κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η Κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου».

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας με σχετική επιστολή ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής την διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό ΕΥΠ.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παπανδρέου: Το διακύβευμα είναι η Δημοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Περιμένουμε να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα και να μην συνεχίσει την αυτογελοιοποίηση

ΠΑΣΟΚ: Βλέπουν ευθύνες Μητσοτάκη και περιμένουν απαντήσεις – «Γιατί παρακολουθούσαν το κινητό Ανδρουλάκη» (Videos)

ΜέΡΑ25: «Η παράστ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:08