search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:43
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Βλέπουν ευθύνες Μητσοτάκη και περιμένουν απαντήσεις – «Γιατί παρακολουθούσαν το κινητό Ανδρουλάκη» (Videos)

08.08.2022 11:59
pasok new

Με μπαράζ τηλεοπτικών εμφανίσεων τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βάζουν στο στόχαστρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και περιμένουν τη σημερινή του δήλωση

Στις τοποθετήσεις τους ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος αλλά και ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απευθυνόμενοι προς τον Πρωθυπουργό ζητάνε απάντηση στην ερώτηση: «Γιατί παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη».  

Σπυρόπουλος: Ο Μητσοτάκης έχει τεράστιες ευθύνες 

Σε συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος», ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, επισήμανε τις κυβερνητικές ευθύνες για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ και την απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Από την ημέρα που ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας με πρωταγωνιστές κυβερνητικά στελέχη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο προσπαθούσαν να πουν ότι όλο αυτό είναι κάτι που γίνεται πανευρωπαϊκά, παγκόσμια και άλλοι πολιτικοί και ευρωβουλευτές έχουν παρακολουθηθεί. Λίγες ημέρες μετά αποδείχτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΥΠ παρακολουθεί Έλληνα Ευρωβουλευτή, υποψήφιο για την ηγεσία του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας και το χειρότερο είναι ότι την ίδια χρονική περίοδο προσπάθησαν να παγιδεύουν το κινητό τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη με το Predador. Διέρρεαν κυβερνητικά στελέχη ότι δήθεν υπάρχουν εθνικοί λόγοι. Από την Κίνα, την Ουκρανία, την Αρμενία. Η μία μετά την άλλη οι πρεσβείες διαψεύδουν δημόσια τις διαρροές της Κυβέρνησης» σημείωσε.

Ο κ. Σπυρόπουλος πρόσθεσε: «Περιμένει ο ελληνικός λαός να πει ο Πρωθυπουργός καθαρά για ποιο λόγο ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθείται από την ΕΥΠ, ποιοι έχουν το Predador και το χρησιμοποιούν. Ποιοι βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια παγίδευσης του κ. Ανδρουλάκη; Ο Πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη γιατί ήταν προσωπική του επιλογή να φέρει την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του στο Μέγαρο Μαξίμου, να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για να αναλάβει ο κ. Κοντολέων την ηγεσία της ΕΥΠ. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία, η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν μπορεί να ζήσει σε μία χώρα χωρίς ελευθερίες, στην οποία δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου. Για μας το πιο σημαντικό είναι να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Να μάθει ποιος προσπάθησε να στήσει αυτό το παρακράτος των παρακολουθήσεων. Είναι ντροπή στελέχη της ΝΔ να κάνουν αυτά που έκανε ο κ. Ρωμανός. Ξέρει ο κ. Ρωμανός ποιο είναι το αποτέλεσμα των παρακολουθήσεων; Εμείς θέλουμε να έρθουν όλα στο φως, να μην υπάρχει καμία σκιά. Γιατί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είπαν ψέματα ότι δεν υπήρξε καμία παρακολούθηση».

Μάντζος: Ποιος και με ποιο σκεπτικό παρήγγειλε παρακολούθηση του Ανδρουλάκη 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος (ΣΚΑΪ), έθεσε τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης από τον Πρωθυπουργό  σχετικά με την υπόθεση της απόπειρας παγίδευσης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη με το λογισμικό Predator και την ταυτόχρονη παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα ο κ. Μάντζος είπε πως ο Πρωθυπουργός πρέπει να κοιτάξει κατάματα τους πολίτες και να απαντήσει: «Ποιος παρήγγειλε την παρακολούθηση, με ποια στόχευση, με ποιο σκεπτικό; Γιατί ένας Έλληνας ευρωβουλευτής, υποψήφιος αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος θεωρήθηκε ύποπτος για την εθνική ασφάλεια και πως σταμάτησε αυτή η απειλή όταν εξελέγη πρόεδρος ο κ. Ανδρουλάκης; Εν τέλει πόσο συμπτωματική είναι η χρονική ταύτιση μεταξύ της ΕΥΠ και του Predator;»

Ο κ. Μάντζος, αναφερόμενος στις κυβερνητικές ευθύνες για τους τρόπους λειτουργίας της ΕΥΠ, τόνισε: «Είναι απολύτως μη ανεκτό και απαράδεκτο αυτό που ακούμε σήμερα από την Κυβέρνηση ως αφήγημα. Αναρωτιέμαι, ζύγισαν τα αφηγήματα και θεώρησαν πως αυτό είναι το λιγότερο επώδυνο για τη δημοκρατία στον τόπο μας; Είναι δυνατόν να μας λένε πως δεν γνώριζαν, όταν έχουμε τις δύο κομβικές επιλογές του Ιουλίου του 2019, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όταν -διαβάζω τα πρακτικά της Βουλής- ολόκληρη η αντιπολίτευση τότε κατέκρινε την προσωπική επιλογή Κοντολέοντος και την μείωση των τυπικών προσόντων διορισμού. Και όταν αποφασίστηκε η υπαγωγή της ΕΥΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Αυτές είναι οι επιλογές του κυρίου Πρωθυπουργού στο νόμο για το επιτελικό κράτος για να έχει τον πλήρη έλεγχο της δράσης της ΕΥΠ. Τρία χρόνια μετά μας λένε ότι δεν είχαν έλεγχο. Δεν είχαν ενημέρωση. Η ΕΥΠ, δηλαδή, λειτουργούσε ως ξέφραγο αμπέλι, μέσα στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Η ΕΥΠ λειτουργούσε ερήμην της Ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς καμία νομιμοποίηση. Αυτό μας λένε.»

Κωνσταντινόπουλος: Περιμένουμε απαντήσεις από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε: «Πρώτα από όλα θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, για να καταλάβει ο κόσμος τι έχει συμβεί τόσο με το θέμα της παρακολούθησης από την ΕΥΠ, όσο και με την απόπειρα παρακολούθησης μέσω του παράνομου λογισμικού Predator: Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021 η ΕΥΠ άρχισε να παρακολουθεί τον κ. Ανδρουλάκη, δέκα μέρες μετά έγινε μια προσπάθεια μόλυνσης του κινητού του μέσω του συστήματος Predator, το οποίο είναι ένα σύστημα ρομποτοποίησης του κινητού και μπορεί να παρακολουθήσει το χρήστη κάθε στιγμή, ο χρήστης χάνει την ιδιωτικότητά του, τις προσωπικές του στιγμές». 

«Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μέσω Predator απέτυχε και τότε η ΕΥΠ πήρε παράταση για να συνεχίσει την παρακολούθηση. Υπενθυμίζω ότι η ΕΥΠ έχει τεθεί με νόμο υπό τον Πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα λοιπόν που η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Ν. Ανδρουλάκη λίγο πριν εκλεγεί πρόεδρος του τρίτου κόμματος, έγινε προσπάθεια παγίδευσής του με το λογισμικό Predator, το οποίο είναι παράνομο. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι αυτοί που προχώρησαν σε τέτοιες ενέργειες (σ.σ. παρακολούθησης) είχαν το κατάλληλο αισθητήριο για να αντιληφθούν εκείνη την εποχή ποιος επρόκειτο να γίνει ο επόμενος αρχηγός για του ΠΑΣΟΚ. Είχαν καταλάβει λοιπόν ότι η εκλογή μπορεί να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς, όπως και έγινε. Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός είναι δύο: Πρώτον, γιατί παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης; Όσα ειπώθηκαν και αφορούν την ανάμειξη της Αρμενίας και της Ουκρανίας στην Ελλάδα διαψεύστηκαν πανηγυρικά από τις πρεσβείες. Ο Ν. Ανδρουλάκης ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού για αυτό δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να μη βγει η αλήθεια στο φως», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος. 

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η δήλωση Μητσοτάκη για την υποκλοπή στον Ανδρουλάκη – Τι θα πει (Video)

Κρίση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση

Νάσος Ηλιόπουλος: «Ο κ. Οικονόμου αντί να βρίσκεται σπίτι του, έχει το θράσος να μας απειλεί κι από πάνω»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:42