search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:25
MENU CLOSE

Μαίνεται η φωτιά στη Σαμοθράκη – Έκκληση των τοπικών αρχών για ενισχύσεις (videos)

09.08.2022 17:28
fotia_pirosvestiki_new
Φωτογραφία αρχείου

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προσπάθειες επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης στη Σαμοθράκη, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση το πρωί της Τρίτης.

Η φωτιά καίει δασική περιοχή με βελανιδιές πάνω από το χωριό των Θερμών, σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής προσπαθούν να προσεγγίσουν το μέτωπο της φωτιάς.

Συνολικά επιχειρούν 25 άντρες της Πυροσβεστικής, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανόμενων 11 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Αλεξανδρούπολη) και 4 οχήματα, ενώ συνδράμει ο Ελληνικός Στρατός με 10 στελέχη καθώς και εθελοντές πυροσβέστες. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Έκκληση για ενισχύσεις

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν 300 εθελοντές που μαζί με πυροσβέστες και κατευθύνονται προς το βουνό ανά ομάδες, ενώ οι τοπικές αρχές ζητούν ενισχύσεις και από τη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νικόλαος Γαλατούμος μιλώντας στο thesstoday.gr τόνισε ότι έως τώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο πλήττεται το οικοσύστημα του νησιού.

«Ελπίζουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο πριν σταματήσουν οι ρίψεις των εναέριων μέσων όταν δύσει ο ήλιος», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή Ericsson από τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Λουτράκι: Υπάλληλος του δήμου, έπεσε από καλάθι γερανού ύψους 6 μέτρων

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Πετρωτό Δομοκού – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (video)

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Προφυλακίστηκε ο 22χρονος – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:23