Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η καρπουζόπιτα ή καρπουζένια είναι μια κατ’ εξοχήν νησιώτικη και περισσότερο Κυκλαδίτικη πίτα.
Σύμφωνα με το mothersblog.gr, Φολέγανδρος, Κίμωλος και Μήλος είναι τα νησιά που θα έχεις την δυνατότητα να την δοκιμάσεις σίγουρα.
Η συνταγή θέλει ένα πραγματικά νόστιμο καρπούζι, στα νησιά για παράδειγμα είναι ακόμη πιο πετυχημένη διότι τα καρπούζια είναι άνυδρα.
Θέλει να σπάσεις το καρπούζι με τα χέρια, να το στραγγίξεις με υπομονή και να βρεις την σωστή ισορροπία με το μέλι και την κανέλα.
Θέλει έναν σωστό χυλό, ρευστό, γι΄αυτό και ίσως κάθε φορά ανάλογα το καρπούζι πρέπει να προσθαφαιρέσεις αλεύρι, εκεί πάντα ζηλεύω τις παλιές νοικοκυρές που “δουλεύουν” με το μάτι!
Τέλος, θέλει κομματάκια καρπούζι να τα νιώθεις, γιατί εκεί είναι και όλη η ουσία οπότε ξέχασε κάθε πιθανή συνταγή που προτείνει πολτοποίηση του φρούτου είναι εντελώς λανθασμένη εκτέλεση!
Η καρπουζένια τρώγεται και ζεστή με λίγο πιο ρευστή υφή, όταν όμως κρυώσει καλά προτιμήστε να την βάλετε στο ψυγείο!
Διαβάστε επίσης:
Μανιτάρια τηγανιά, σκορδοβουτυράτα
Δροσιστική γρανίτα ανανά – μάνγκο
Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο, με λεμόνι και εστραγκόν
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.