search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:30
MENU CLOSE

Θεοδωρικάκος για αθλητική βία: «Τα εισιτήρια θα είναι ηλεκτρονικά και ονομαστικοποιημένα»

09.08.2022 19:16
gipedo_new

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για την αθλητική βία υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Μεταξύ άλλων δόθηκαν οι οδηγίες να μην εισέρχεται στο γήπεδο κανένας φίλαθλος χωρίς εισιτήριο οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν με τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη, θα πραγματοποιούνται εκτενείς έλεγχοι στις λέσχες φιλάθλων και τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του πρωταθλήματος για την εύρυθμη λειτουργία καμερών ασφαλείας και control room. Επίσης δόθηκαν αυστηρές οδηγίες για ονομαστικοποιημένα εισιτήρια και ελέγχους ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο στα γήπεδα.

«Το πρωτάθλημα της Super League 2022-2023, θα ξεκινήσει με πλήρη εφαρμογή της Νομοθεσίας», επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για τον έλεγχο της βίας στα γήπεδα.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία στις λέσχες φιλάθλων ώστε αυτές να λειτουργούν υπό τις προϋποθέσεις του Νόμου και ζήτησε τον τεχνικό έλεγχο, έως τις 17 Αυγούστου, όλων των καμερών ασφαλείας και των control room στα 14 γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του Πρωταθλήματος:

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι εγγυητής της εφαρμογής του Νόμου. Πέρυσι, συνέβη ένα γεγονός που συγκλόνισε της ελληνική κοινωνία, η δολοφονία του 19χρονου Άλκη, συνελήφθησαν όλοι οι ένοχοι, όμως απόλυτη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο περιστατικό. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, ώστε η Νομοθεσία να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού που υπήρχαν, δεν πρέπει να ανοίξει πάλι», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Οι οδηγίες που δόθηκαν

Πρώτον, όλα τα εισιτήρια θα είναι ηλεκτρονικά και ονομαστικοποιημένα, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι ταυτοπροσωπίας από την Ελληνική Αστυνομία κατά την είσοδο στα γήπεδα, με την επιβολή των ανάλογων ποινών που προβλέπει ο Νόμος στους παραβάτες

Δεύτερον, κανένας φίλαθλος δεν θα μπορεί να εισέρχεται στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο

Τρίτον, οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν με τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος

Διαβάστε επίσης:

Ζάκυνθος: Ιδιοκτήτες σκαφών μάζεψαν τα σκουπίδια στο Ναυάγιο

Τραγωδία στο Λουτράκι: Υπάλληλος του δήμου, έπεσε από καλάθι γερανού ύψους 6 μέτρων

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Πετρωτό Δομοκού – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:29