Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Στον τελικό του ακοντισμού η Τζένγκο (Videos)
Την πρόκρισή της στον τελικό του ακοντισμού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου εξασφάλισε το πρωί της Πέμπτης (18/8) η Ελίνα Τζένγκο.
Με την πρώτη της βολή στα 57.20, η Τζένγκο βρέθηκε κατευθείαν στη δεύτερη θέση του προκριματικού, αλλά η δεύτερη βολή της ήταν ακόμη καλύτερη και με 61.28 «σφράγισε» κατευθείαν την πρόκρισή της στον τελικό του αγωνίσματος.
«Ήμουν σε καλή κατάσταση προετοιμασμένη. Μας βοήθησε ο καιρός. Ήξερα ότι θα το κάνω. Στην πρώτη βολή μπήκα χαλαρά, όμως στη δεύτερη έκανα αυτό που ήθελα. Ήταν ο πρώτος στόχος και τώρα πάμε στον τελικό», δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα στην ΕΡΤ η Ελίνα Τζένγκο.
«Η ψυχολογία μου είναι ανεβασμένη. Ο πρώτος στόχος μου ήταν να μπω στον τελικό και τώρα θα πάω για να διεκδικήσω το μετάλλιο», πρόσθεσε σχετικά με την παρουσία της στον μεγάλο τελικό.
Διαβάστε επίσης:
Κατερίνα Στεφανίδη: Την αποθέωσαν οι συναθλητές της για το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό
Europa League: Για το «διπλό» και το πρώτο βήμα πρόκρισης στην Λεμεσό ο Ολυμπιακός
Στέφανος Τσιτσιπάς: Νίκη επί του Κραΐνοβιτς και πρόκριση στους «16» του Σινσινάτι