search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:26
MENU CLOSE

HBO Max – Discovery+: Οι κολοσσοί οικιακής ψυχαγωγίας συγχωνεύονται – Στόχος οι 130 εκατ. συνδρομητές

22.08.2022 10:07
hbomax_discovery_new

Ο «παγκόσμιος πόλεμος» που μαίνεται στις συνδρομητικές υπηρεσίες συνεχούς ροής αναμένεται να πάρει νέα τροπή έπειτα από την κοινοποίηση ότι οι HBO Max και Discovery+ συγχωνεύονται και η νέα υπηρεσία θα λανσαριστεί το καλοκαίρι του 2023.

Για το λόγο αυτό η HBO Max αποσύρει 36 τίτλους από το πρωτογενές περιεχόμενο της. Αντιστοίχως θα πράξει και το Discovery+.

Η ένωση των δύο υπηρεσιών στρίμινγκ για τους έμπειρους παρατηρητές του συγκεκριμένου τομέα της βιομηχανίας θεάματος και μίντια δεν προκαλεί αίσθηση. Πρόκειται άλλωστε για ομόσταυλες εταιρείες της μητρικής Warner Bros Discovery.

H WBD δεν ανακοίνωσε ποιά θα είναι η εταιρική ονομασία της νέας συνδρομητικής υπηρεσίας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της μαμάς εταιρείας, Τζέι Μπι Περέ -έχουν χρόνο άλλωστε- επικεντρώνουν όμως τις προσπάθειες τους στους τρόπους με τους οποίους θα προσεγγίσει περισσότερους καταναλωτές και στις δύο εκδόσεις της προσφερόμενης υπηρεσίας. Δηλαδή σε αυτή που δεν έχει διαφημίσεις και σε εκείνη με διαφημίσεις στο περιεχόμενο.

Δεν είναι σαφές αν το «HBO» (Home Box Office) διατηρηθεί στον τίτλο της νέας συνδρομητικής υπηρεσίας, αποτελεί σημαντικό εμπορικό σήμα και «παραμένει όμως για εμάς ο φάρος και η απόλυτη μάρκα που αντιπροσωπεύει την ποιοτική τηλεόραση», υπογράμμισε ο Περέ.

Η νέα υπηρεσία θα είναι προσβάσιμη στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2023, το φθινόπωρο θα λανσαριστεί στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, αρχές του 2024 θα αναπτυχθεί στην Ευρώπη και μέσα στην ίδια χρονιά θα επεκταθεί σε Ασία και Ειρηνικό και σε άλλες αγορές έως το φθινόπωρο του 2024.

Στόχος της μητρικής εταιρείας είναι τα 130 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως έως το 2025.

Το νούμερο- στόχος μόνο τυχαία δεν ειπώθηκε καθώς πριν από περίπου τρείς μήνες η ανταγωνιστική συνδρομητική Disney+ είχε ανακοινώσει ότι οι συνδρομητές της διαμορφώθηκαν στα 137,7 εκατ. παγκοσμίως  χάρη σε οκτώ εκατ. νέες εγγραφές.

Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 οι κλάδοι δραστηριότητας της WBD (HBO Max, HBO, Discovery+) είχαν 92,1 εκατ. συνδρομητές και ήταν αυξημένοι κατά 1,7 εκατ. συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του έτους (90,4 εκατ.)

Μέχρι το 2025, εξάλλου, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων για την εταιρεία θα ανέρχονται σε περίπου ένα δισ. δολάρια και παρότι η WBD αναμένει ζημιές για τον κλάδο των υπηρεσιών στρίμινγκ της που αναμένεται να κορυφωθούν το 2022 θα έχει μακροπρόθεσμο περιθώριο κέρδους τουλάχιστον 20%.

Προς το παρόν το HBO Max χωρίς διαφημίσεις έχει μηνιαία συνδρομή 14,99 δολάρια και με διαφημίσεις διαμορφώνεται στα 9,99 δολάρια στις ΗΠΑ. Το Discovery+ χωρίς διαφημίσεις είναι στα 6,99 δολάρια μηνιαίως και κοστίζει 4,99 δολάρια το μήνα η υπηρεσία με διαφημίσεις στο περιεχόμενο.

Με την επικείμενη συγχώνευση η νέα υπηρεσία θα αποκτήσει χαρακτηριστικά ολοκληρωμένου προγράμματος συνδρομητικού τηλεοπτικού δικτύου παρά μιας ταινιοθήκης επι πληρωμή.

Μην ξεχνάτε ότι από τις 19 Αυγούστου ο πιο εμβληματικός αμερικανικός κολοσσός τηλεοπτικής ενημέρωσης, το CNN, και η Warner Bros Discovery άρχισαν να προσφέρουν στους συνδρομητές του Discovery+ επιλεγμένο δημοσιογραφικό περιεχόμενο, συνολικά 800 ώρες, του κορυφαίου προγράμματος CNN Original Series, CNN Films και από το HLN (Head Line News) Original Series.

Διαβάστε επίσης:

«Καλημέρα Ελλάδα»: Το πρώτο τρέιλερ με την Μαρία Αναστασοπούλου πλάι στον Γιώργο Παπαδάκη (Video)

Τηλεθέαση: Σαρώνει στις μετρήσεις η ΕΡΤ λόγω αθλητικών

«Κατάληψη» στην κορυφή της τηλεθέασης από τη σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:25