search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:19
MENU CLOSE

Επανέρχεται το Politico: «Μήνυμα» στην ελληνική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για τις αξίες της ελευθερίας του λόγου

27.08.2022 14:44
politico_main

Να σεβαστεί την ελευθερία του Τύπου καλεί την κυβέρνηση το Politico, που επανέρχεται στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και στην «επαίσχυντη αντιμετώπιση» της συνεργάτιδάς του, Νεκταρίας Σταμούλη.

Στην εβδομαδιαία μίνι ανασκόπησή του, για τα θέματα που συγκέντρωσαν περισσότερο το ενδιαφέρον, ο αρχισυντάκτης της πολιτικής επιθεώρησης Politico, Τζαμίλ Αντερλίνι, αναφέρεται στη συμπλήρωση έξι μηνών από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στο «βιτριόλι» σε βάρος της συνεργάτιδάς του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και ανώτερους συμβούλους της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Τζαμίλ Αντερλίνι γράφει:

«Αγαπητοί αναγνώστες,

Συνήθως σε αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προσπαθώ να συμπεριλάβω μία δόση ευγένειας και μία πρέζα από το ασεβές πνεύμα που κάνει το POLITICO τόσο ευχάριστο για ανάγνωση. Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, τα δύο κύρια θέματα που θέλω να επισημάνω είναι ιδιαίτερα σοβαρά.

Την Τετάρτη συμπληρώθηκαν έξι μήνες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ημερομηνία έτυχε επίσης να είναι η Εθνική Ημέρα της Ουκρανίας. Το επισημάναμε με έμφαση στις ανθρώπινες ιστορίες με την τελευταία δόση του έργου μας Refugee Diaries.

Το άλλο που θέλω να αναφέρω είναι η επαίσχυντη αντιμετώπιση της συναδέλφου μου και συνεργάτη του POLITICO Νεκταρίας Σταμούλη. Μια γενναία και διακεκριμένη ρεπόρτερ με έδρα την Ελλάδα, η Νεκταρία δέχθηκε χειμαρρώδη κακοποίηση αυτή την εβδομάδα. Το βιτριόλι ενθαρρύνθηκε, αν όχι υποκινήθηκε, από λανθασμένες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και ανώτερων συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι σχεδόν σαν οι Αρχές να αποφάσισαν να αποδείξουν το δίκιο της αναφοράς της.

Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής μου καριέρας σε ένα αυταρχικό (που τείνει να είναι ολοκληρωτικό) κράτος (την Κίνα), γνωρίζω από πρώτο χέρι τους κινδύνους και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που τολμούν να διαπράξουν σωστή δημοσιογραφία. Είμαι περήφανος για το έργο της Νεκταρίας, για εμάς, και καλώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πολύ περισσότερα για να υποστηρίξει τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου που ισχυρίζεται ότι ασπάζεται.

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα,

Τζαμίλ Αντερλίνι».

Διαβάστε επίσης:

GPO: Μείωση διαφοράς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ λόγω υποκλοπών

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαίωση της ενοχής και της πολιτικής απομόνωσης Μητσοτάκη – Τα 5 αναπάντητα ερωτήματα

Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:15