search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:05
MENU CLOSE

Σήμερα στην Ελλάδα η σορός της 19χρονης Θάλειας – Πυκνό μυστήριο ακόμα για τα αίτια του θανάτου της

31.08.2022 09:19
dokimos new

Με αεροπλάνο C-130 αναμένεται να μεταφερεθεί σήμερα στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα, η σορός της άτυχης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού Θάλειας Κορδαμπάλου. Στο σκοτάδι βρίσκονται ακόμα οι δικοί της σχετικά με τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου της.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη ναυτική δόκιμος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 19 χρόνων, την περασμένη Πέμπτη, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, κατά τη διάρκεια του πρώτου της εκπαιδευτικού ταξιδιού

Χθες Τρίτη ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νάπολι, στην Ιταλία, η νεκροψία -νεκροτομή για να αναζητηθούν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο.

Aπαντήσεις σε καίρια ερωτήματα

Από το οικογενειακό περιβάλλον της 19χρονης πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, παρά το βαρύ πένθος, αναζητούνται απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, μεταξύ αυτών τα εξής:

  1. Για ποιο λόγο καθυστέρησε τόσο πολύ να μεταφερθεί από το καράβι σε νοσοκομείο η Θάλεια;
  2. Πόσοι γιατροί και τι ειδικοτήτων (ειδικοί – ειδικευόμενοι) βρίσκονταν πάνω στο καράβι και ποιοι ανέλαβαν την περίθαλψή της;
  3. Εφόσον το καράβι διέθετε ελικοδρόμιο, γιατί δεν αποφασίστηκε η επείγουσα διακομιδή της σε νοσοκομείο, αλλά παρέμεινε για ημέρες σε αυτό, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας της;
  4. Ισχύουν οι πληροφορίες πως ενώ η 19χρονη εμφάνιζε επειδεινούμενη κατάσταση, χρειάστηκε το πλοίο στο οποίο υπηρετούσε, το οποίο είναι γενικής υποστήριξης, να δώσει πετρέλαιο στην φρεγάτα Κανάρης, μία διαδικασία που γίνεται εν πλω, με μειωμένη ταχύτητα και διαρκεί περίπου 3 ώρες, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο ελλιμενισμός στη Νάπολη;

Αξίζει να σημειωθεί πως με τη δημοσιοποίηση του θανάτου της, αλλά και της εισαγωγής στο νοσοκομείο της Νάπολι τριών ακόμη ναυτικών δοκίμων, υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση ιταλού Εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε όλα τα δεδομένα από το πλοίο.

Την Πέμπτη η κηδεία της δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού

Η κηδεία της θα γίνει στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο πατέρας της άτυχης δοκίμου, μιλώντας αποκλειστικά στο Mega, δήλωσε ότι ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του παιδιού του και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν στη Λάρισα, μαζί με όσους τη γνώριζαν και την αγαπούν

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει.», δήλωσε ο πατέρας 19χρονης δοκίμου.

Δασκάλα της Θάλειας από το χορευτικό σύλλογο που συμμετείχε στη Λάρισα, μίλησε σαστισμένη επίσης στην τηλεόραση του Mega για τη τραγωδία.

«Τι να πω για ένα παιδί 19 χρονών που έφυγε. Ένα παιδί ευγενικό, συνεσταλμένο, με όνειρα, με αισιοδοξία, με χαρά, με τα ενδιαφέροντά του, με τους φίλους του, που ερχόταν στο χορευτικό, που πηγαίναμε στις εκδηλώσεις μας. Γεμάτο ζωή» σημείωσε η δασκάλα παραδοσιακών χορών της δοκίμου.

Διαβάστε επίσης

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η αστάθεια – Βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι (Videos)

Λαμία: Την βρήκαν νεκρή μέσα στο σπίτι της -Υπήρχε έντονη δυσοσμία

Σχολεία: Χωρίς μάσκες και τεστ θα ανοίξουν τη Δευτέρα -Τι προβλέπεται σε περίπτωση κρούσματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:04