search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 23:06
MENU CLOSE

Νέος σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Σάμο

31.08.2022 17:23
Seismos_new

Άλλη μια σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη Σάμο σήμερα το απόγευμα, μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις που έγιναν νωρίτερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τη μέτρηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός μεγέθους 4,5 Ρίχτερ έγινε 14 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου και το εστιακό του βάθος ήταν 15,2 χιλιόμετρα.

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί ο δεύτερος σεισμός ήταν μεγαλύτερος από τον πρώτο, τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ προσθέτοντας πως έγινε αισθητός σε όλο το νησί της Σάμου ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές μετά από επικοινωνία που είχε με τους δημάρχους. «Είμαστε σε καλό στάδιο διαχείρισης του φαινομένου, είπε και υπογράμμισε ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί ακόμα». Επίσης ανέφερε ότι θα πρέπει να αναμένουμε να υπάρχει σεισμική δραστηριότητα.

«Είναι δύο διαφορετικοί σεισμοί. Είναι μία σύνθετη ακολουθία, γιατί δεν είναι μικρότερος ο δεύτερος σεισμός, δεν είναι μετασεισμός. Επικοινώνησα με τον δήμαρχο, δόθηκαν οδηγίες για τις απαραίτητες διαδικασίεςΔεν έχουμε εικόνα για το αν υπάρχουν επιπτώσεις για ζημιές ή τραυματισμούς. Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμα» είπε στον ΣΚΑΪ ο Ευθύμιος Λέκκας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σάμου, Βασίλης Πανουράκης, είπε ότι μίλησε τηλεφωνικά με όλες τις υπηρεσίες, δημάρχους και προέδρους Κοινοτήτων και δεν αναφέρθηκαν πουθενά προβλήματα από τη σεισμική δόνηση.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη για τον θάνατο της 19χρονης Θάλειας: Ο κορωνοϊός εξασθένησε το ανοσοποιητικό της

Πύργος: Δύο προσαγωγές για το άγριο bullying σε 14χρονο – Αναζητείται ο τρίτος (Video)

Μαλαματίνα: Ξύλο και χημικά στους απεργούς – Τα ΜΑΤ προπηλάκισαν τον Σωκράτη Φάμελλο – Πέντε τραυματίες (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 23:05