search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:59
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: «Βουβή» ικανοποίηση για παρέμβαση Καραμανλή – Αποστάσεις από τα εσωκομματικά ΝΔ

01.09.2022 12:49
SYRIZA-new

Η Κουμουνδούρου έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να κάνει κάποιο σχόλιο για την χθεσινή ομιλία Καραμανλή στα Ανώγεια και τα όσα είπε στην ομιλία του για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Μπορεί σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους να λέγονται διάφορα, ωστόσο η Κουμουνδούρου δεν παίρνει πάνω της κάποιο σχόλιο ούτε καν ανεπίσημο, και σύμφωνα με πληροφορίες η στάση αυτή είναι επί τούτου για να μην κατηγορηθεί ότι εμπλέκεται στον εσωκομματικό καυγά της ΝΔ, ο οποίος έχει ξεσπάσει από χθες μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού.

Μπορεί, επίσης, τις προηγούμενες ημέρες κεντρικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σχολίασαν τις διαφοροποιήσεις ΡουσόπουλουΚακλαμάνη και Τζαβάρα, εντούτοις, η τοποθέτηση Καραμανλή ανεβάζει από μόνη της κατά πολλά κλικ το επίπεδο της εσωκομματικής αναστάτωσης σε ΝΔ, οπότε ακόμα και το πιο συγκρατημένο σχόλιο από πλευράς Κουμουνδούρου θα μπορούσε να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά.

Ωστόσο η ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός έδειξε, το λιγότερο, να κρατά αποστάσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ζήτησε «κάθαρση» είναι έκδηλο:

·       αφενός σε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο των μελών της κομματικής βάσης και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελεχών και παραγόντων του κόμματος, που υπογράμμιζαν τα αιχμηρά αποσπάσματα της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή.

·       αφετέρου στα σημερινά πρωτοσέλιδα της «Αυγής» («Καραμανλής εκτελεί Μητσοτάκη» και της «Εφημερίδας των Συντακτών» («Κεραυνοί Καραμανλή κατά Μητσοτάκη», με υπέρτιτλο «Αποδοκίμασε πλήρως την προπαγάνδα του Μαξίμου»).

Η «εναλλακτική» πρόταση Τσίπρα για την έρευνα από ΑΔΑΕ

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ μένει προσηλωμένος στη δική του προσπάθεια να βάλει φρένο στη συγκάλυψη με τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί να στριμώξει την κυβέρνηση με την χθεσινή πρόταση μετά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΑΕ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την κυβέρνηση να αποδείξει ότι δεν επιχειρεί «κουκούλωμα» και δεν επικαλείται προσχηματικά το νόμο του Μαρτίου του 2021 για τη μη ενημέρωση των παρακολουθούμενων από την ΑΔΑΕ, πρότεινε μια «παρακαμπτήρια» οδό, δηλαδή η ΑΔΑΕ να ερευνήσει όχι το ποιοι, αλλά το αν και πόσοι βουλευτές, ευρωβουλευτές και γενικώς εκλεγμένοι, παρακολουθούνται από την ΕΥΠ. Μάλιστα, κατά πληροφορίες ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμος δεν απέρριψε την πρόταση αυτή, αντιθέτως διαβεβαίωσε πως εφόσον έρθει ένα τέτοιο αίτημα πχ από την Βουλή η Αρχή δεν μπορεί παρά να κάνει τη δουλειά της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χθες είπε ουσιαστικά ότι η ρύθμιση του Μαρτίου του 2021 που δεν κατάργησε ο πρωθυπουργός ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα για το ποιοι παρακολουθούνται, κρατά δεμένα τα χέρια της ΑΔΑΕ, την ίδια ώρα όμως θα πρέπει «αυτή η μεγάλη σκιά (σ.σ. των παρακολουθήσεων) να φύγει από το πολιτικό σύστημα και την λειτουργία του πολιτεύματος».

Επομένως, ως μέση οδό πρότεινε να δοθεί το πράσινο φως για μια διερεύνηση του αν και πόσοι παρακολουθούνται ώστε να μην μείνει η εντύπωση, σύμφωνα και με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ότι η ΕΥΠ λειτουργεί ως ένα στεγανό που τελεί εκτός κάθε δημοκρατικού ελέγχου.

Διαβάστε επίσης:

Συνεργάτες Καραμανλή: Είπε τα αυτονόητα για τις υποκλοπές, καμία αιχμή για την κυβέρνηση

Νέοι Γενικοί Γραμματείς στα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Να διαβιβαστεί άμεσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το σύνολο του φακέλου της ΕΥΠ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:55