search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:21
MENU CLOSE

Απειλή Μεντβέντεφ: Παιχνίδι σκακιού με το θάνατο η βίαιη αποσύνθεση μιας πυρηνικής δύναμης, όπως η Ρωσία

03.09.2022 17:51
medvedev-34-new

Νέα ευθεία απειλή προς τη Δύση εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Με αφορμή τον θάνατο του Γκορμπατσόφ, ο σημερινός αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας εξηγεί ότι οι αναλυτές που ανυπομονούν να δουν «κατάρρευση» της Ρωσίας, με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

Ο Μεντβέντεφ επιτίθεται στη Δύση, αποκαλώντας «διεστραμμένους» όσους ονειρεύονται την κατάρρευση της χώρας και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πυρηνική δύναμη που διαθέτει η Ρωσία και διατήρησε ακόμη και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Χαρακτηρίζει δε το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας ως «την καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Μεγάλης Ρωσίας».

«Αυτές οι προσπάθειες» – σημειώνει- είναι πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνες» επειδή «αγνοούν ένα απλό αξίωμα: η βίαιη διάσπαση μιας πυρηνικής δύναμης είναι πάντα μια παρτίδα σκάκι με το θάνατο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VKontakte.

«Οι χώρες της Δύσης κάνουν τα πάντα ώστε οι κρατικοί θεσμοί της Ρωσίας να σταματήσουν να λειτουργούν», γράφει. »Θέλουν να στερήσουν από τη χώρα την αποτελεσματική διακυβέρνηση, όπως έγινε το 1991. Και ως αποτέλεσμα, να εξαλειφθεί η Ρωσία από το πολιτικό πεδίο».

Την ίδια ώρα, ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φέρεται να καταπλέει στη Μεσόγειο κοντά την Ιταλία, όπως μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «Naval News», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Διαβάστε επίσης:

FAZ: Έκτακτο σχέδιο της Κομισιόν – Τι θα κάνει αν ο Πούτιν «πατήσει» το κουμπί

ΗΠΑ: Πιλότος απειλεί να ρίξει αεροπλάνο σε κατάστημα – Σε εξέλιξη το θρίλερ (Video)

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Έλληνες, να μην ξεχνάτε τι έγινε στη Σμύρνη» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06