search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:06
MENU CLOSE

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Μέχρι την Παρασκευή (9/9) οι αιτήσεις – Πότε πληρώνεται η 4η δόση

06.09.2022 13:59
OΠΕΚΑ: Από σήμερα η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων κοινωνικού τουρισμού - Δικαιούχοι και προϋποθέσεις - Media

Το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής (9/9) αναμένεται να κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21–Επίδομα Παιδιού, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της πληρωμής της 4ης δόσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Τα ποσά

Το ποσό του επιδόματος παιδιού θα υπολογίζεται αυτόματα ύστερα από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του τρέχοντος έτος. Επιπλέον, αυτό ισχύει και ενδεχόμενες τροποποιήσεις που μπορεί να προκύψουν.

Σε περίπτωση το εισόδημα του 2021 είναι υψηλότερο εκείνου του 2020, τότε εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να μειωθεί και να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι απαιτούμενοι συμψηφισμοί έως την εξόφληση της διαφοράς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/, προκειμένου να διαβάσουν τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις αλλά και τα ποσά για το επίδομα παιδιού.

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ – Εποχικό επίδομα: Από τη Δευτέρα 12/9 οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι

Αναπτυξιακός Νόμος: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων»

Πορτογαλία: Μέτρα 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφιση των νοικοκυριών λόγω του πληθωρισμού και του ενεργειακού κόστους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:05