search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:49
MENU CLOSE

Γιάννης Οικονόμου: Η κυβέρνηση θα στηρίξει όλη την κοινωνία όσο διαρκεί η κρίση

08.09.2022 14:03
oikonomou_new

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει το σύνολο της κοινωνίας καθόλη τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ώρα που η ΕΕ επιχειρεί να σχηματοποιήσει πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Π», ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει το σχέδιό της για στήριξη της κοινωνίας από την ενεργειακή ακρίβεια, το οποίο, όπως σημείωσε, προσαρμόζεται δυναμικά, αλλά και παραδεχόμενος ότι οι συνθήκες γίνονται πιο δύσκολες.

Όσον αφορά στη συζήτηση εντός ΕΕ για επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο, ζήτημα που φαίνεται ότι προκαλεί τριβές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως έχουν διατυπωθεί από τον πρωθυπουργό, για πλαφόν στη χονδρική τιμή του συνόλου του φυσικού αερίου, αλλά και για αποσύνδεση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας από αυτή του φυσικού αερίου.

Σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, υπογράμμισε ότι ήδη έχει ξεπεραστεί το «σημείο μηδέν» και ότι στην παρούσα φάση χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για τα μόνιμα και τα έκτακτα μέτρα σχετικά με την ελάφρυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι οι προτάσεις της Κομισιόν έχουν υιοθετήσει μέρος των πολιτικών που ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του εκλογικού νόμου, ο Γ. Οικονόμου είπε ότι από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κλείσει οριστικά το θέμα -χωρίς, πάντως, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες-, ενώ σημείωσε ότι ο εκλογικός νόμος αποτελεί εργαλείο, και όχι αυτοσκοπό, για την καλύτερη αποτύπωση της λαϊκής βούλησης, αν και αναφέρθηκε στις «πολιτικές διαστάσεις» του περιβάλλοντος, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα.

Αναφερόμενος, δε, ειδικά στην παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την ανάγκη για σταθερότητα και όχι για «πειράματα», ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια της χώρας και την ευημερία των πολιτών, επαναλαμβάνοντας το δίλημμα που η ΝΔ προβάλλει σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με την αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ότι επιλέγουν την τακτική των εντυπώσεων, ενώ όσον αφορά στο δημοσίευμα περί διαγραφής των στοιχείων παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, δήλωσε άγνοια.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης μεθοδεύει την “ομερτά” για να μείνει το παρακράτος στο σκοτάδι»

Διχασμός στην ΕΕ για το πλαφόν στο φυσικό αέριο – Τα στρατόπεδα και τα συμφέροντα

Εξεταστική για τις υποκλοπές: Αποφασίστηκε η αρχική λίστα μαρτύρων – Απορρίφθηκε το αίτημα για κλήση Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:49