search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:56
MENU CLOSE

Το εκλογικό πάθημα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και το βοήθα Παναγιά του Κυριάκου

08.09.2022 06:00
mitsotakis- eklogikos nomos-new

Χαίρετε. Κάθε μέρα βγαίνουν κάνα δυο υπουργοί και μιλούν για την ανάγκη «να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα, με έναν εκλογικό νόμο που θα εξασφαλίζει κυβέρνηση, αφού ο Ανδρουλάκης δεν μας θέλει, κλπ.κλπ., και βεβαίως είχαμε πει ότι δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος, αλλά οι συνθήκες τώρα άλλαξαν(!)

Θα μπορούσαν να το λένε πιο απλά: «Φτιάξαμε έναν εκλογικό νόμο όταν νομίζαμε ότι θα ξαναπάρουμε 39%, τα πράγματα είναι ζορισμένα, θα πάρουμε εμφανώς λιγότερα ποσοστά, αλλά ας φτιάξουμε ένα νόμο για λιγότερα ποσοστά».

Τόσο καθαρά και για τα περί αξιοπιστίας ας τα μετρήσει ο Μητσοτάκης.

Μόνο να θυμίσουμε – παρότι είναι άλλες οι σημερινές εποχές, αλλά και άλλα τα πρόσωπα- ότι ο Μητσοτάκης ο πρεσβύτερος, ως πρωθυπουργός το 1990, έφτιαξε έναν εκλογικό νόμο ενισχυμένης αναλογικής για να μην ξαναβγεί ο Ανδρέας Παπανδρέου– τον οποίο θεωρούσε τελειωμένο – και ξαναβγήκε το ΠΑΣΟΚ! Η Ιστορία βέβαια δεν επαναλαμβάνεται πάντα, αλλά κάποια χουνέρια τα φυλάει για… έκπληξη.

⁃ Κατά τ’άλλα, ακούω και μαθαίνω, ότι ο Κυριάκος κάπως θα το ανοίξει το θέμα στη ΔΕΘ, ότι… η χώρα περνάει δύσκολα λόγω ενεργειακής κρίσης, τουρκικών προκλήσεων κλπ. και ίσως πρέπει να το ξαναδούμε το θέμα. Κάπως έτσι θα το θέσει.

⁃ Αλλά μπορεί να το πράξει σε δύο φάσεις, όχι μόνο για να το… εμπεδώσουμε, αλλά για να αποδυναμώσει τον αρνητικό αντίκτυπο και την κατηγορία της αντιπολίτευσης, ότι είναι μία κίνηση ηττοπάθειας.

⁃ Κοντός ψαλμός αλληλούια που λένε, ή βοήθα Παναγιά, όπως λένε κάποιοι άλλοι.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος θα πάρει τον «μουντζούρη» για την επιλογή της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και οι κόντρες για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Τα στοιχήματα για τον εκλογικό νόμο και οι τρεις υφυπουργοί που πάνε… «κουβά»

Οι υποκλοπές σε δόσεις, η κυρία Βρεττού της Attica με τα 350.000 ευρώ και η Αχάριστη(στία) στον Στουρνάρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:51