Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Απλή και νόστιμη σαλάτα με προσιτά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας.
Μπορεί να συνοδέψει τα ψητά αλλά και τα μαγειρευτά ή να σερβιριστεί από μόνη της σαν κυρίως γεύμα μαζί με ζυμωτό χωριάτικο ψωμί.
3 αυγά
2 αγγούρια
70 γραμμάρια φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο άνηθο ή άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1.Βράστε τα αυγά σφικτά για 10 λεπτά και κρυώστε τα αμέσως τοποθετώντας τα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Ξεφλουδίστε τα, κόψτε τα με τον αυγοκόφτη ή με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα σε μια σαλατιέρα.
2. Πλύντε τα αγγούρια, αφαιρέστε τις άκρες, κόψτε τα σε λεπτά και μικρά κομμάτια και βάλτε τα κι αυτά στη σαλατιέρα.
3. Καθαρίστε καλά τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο (αν χρησιμοποιήσετε), στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί, ψιλοκόψτε τα κι αυτά μέσα στο μπολ.
4. Αλατοπιπερώστε σύμφωνα με τα γούστα σας, βάλτε την καπνιστή πάπρικα και περιχύστε με τη μαγιονέζα.
5. Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά για να ομογενοποιηθούν, δοκιμάστε και διορθώστε με αλατοπίπερο και παγώστε τη σαλάτα στο ψυγείο για λίγες ώρες για να δέσουν οι γεύσεις.
6. Σερβίρετε και απολαύστε!!!
Συμβουλή
Για μια πιο ελαφριά εκδοχή, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μισή ποσότητα της μαγιονέζας με γιαούρτι στραγγιστό ή να την παραλείψετε εντελώς και να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο.
Διαβάστε επίσης:
Τρίγωνα αμυγδαλοπιτάκια με ανθόνερο και μέλι
Σπανακόρυζο φούρνου με αυγά μάτια
Μαροκινές δαντελένιες τηγανίτες
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.