search
ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 06:59
MENU CLOSE

Κάρολος Γ’: Γιατί παραπονιόταν ότι το σχολείο είναι «η απόλυτη κόλαση» (Videos)

09.09.2022 20:09
charles-school

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, όχι γιατί του έλειψαν οι πριγκιπικές ανέσεις, αλλά γιατί ο πατέρας του αποφάσισε να τον στείλει στο σχολείο για να μάθει γράμματα και να μην περιοριστεί στην ιδιωτική – παλατιανή εκπαίδευση, όπως είχε συμβεί με τους προηγούμενους διαδόχους του θρόνου.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, για να ξετυλίξουμε το κουβάρι των παιδικών χρόνων του Καρόλου.

Γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1948 και ζύγιζε 3.345,24 γραμμάρια. Στο θρόνο ήταν τότε ο παππούς του, Γεώργιος VI. Η ανακοίνωση της γέννησης του μικρού έγινε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όταν οι Βρετανοί έμαθαν ότι η πριγκίπισσα Ελισάβετ έφερε στον κόσμο τον Κάρολο Φίλιππο Αρθούρο Γεώργιο.

Ο πατέρας του, ο Δούκας του Εδιμβούργου, δεν ήταν στο πλευρό της Ελισάβετ όταν γεννούσε, γιατί έπαιζε σκουός με έναν φίλο του.

Όταν ήρθε ο καιρός να μάθει γράμματα, ο πατέρας του αποφάσισε να στείλει τον μικρό Κάρολο στο σχολείο και να μην προσλάβουν ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στο παλάτι. Όμως τότε άρχισαν τα δύσκολα.

Ο Κάρολος περιέγραφε το σχολείο Gordonstoun, στο Μόρεϊ της Σκωτίας, σαν «Κόλντιτζ με κιλτ», παραπέμποντας στο στρατόπεδο για αιχμαλώτους πολέμου που είχε στηθεί στο Κάστρο Κόλντιτζ, όπου παραπονιόταν ότι είχε υποστεί ανελέητο μπούλινγκ.

Ο νεαρός πρίγκιπας λέγεται πως είχε γράψει ένα γράμμα στη βασίλισσα, όπου ανέφερε: «Είναι δύσκολο να κοιμηθώ στους κοιτώνες διότι ροχαλίζω και με χτυπούν συνέχεια στο κεφάλι. Είναι η απόλυτη κόλαση».

Ωστόσο καθώς μεγάλωνε, ο Κάρολος έδειξε τις ικανότητές του στο θέατρο, και έφτασε να πάρει  τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Μάκβεθ του Σέξπιρ, που ανέβασε η θεατρική ομάδα του σχολείου.

Η εικόνα του στα μαθήματα δεν ήταν και η καλύτερη:  στην ιστορία πήρε Β και στο μάθημα των γαλλικών C. Αλλά εξασφάλισε και κάποια μαθήματα με Α, κάτι που τον βοήθησε τελειώνοντας το σχολείο να εισαχθεί κατευθείαν στο πανεπιστήμιο. Σπούδασε αρχαιολογία και ανθρωπολογία στον πρώτο του χρόνο στο Κέιμπριτζ, αλλά στη συνέχεια στράφηκε στην ιστορία, παρόλο που στο σχολείο δεν τα πήγαινε και τόσο καλά με την ιστορία.

Στα πανεπιστημιακά χρόνια έδειξε και την κλίση του στη μουσική, καθώς έπαιζε τσέλο σε συναυλίες, ενώ στα σχολικά του χρόνια είχε πάρει μαθήματα πιάνου και τρομπέτας.

Διαβάστε επίσης:

Der Spiegel: Η Μόσχα προσπαθεί να στρατολογήσει Γερμανούς που επισκέπτονται τη Ρωσία

Υπουργοί Ενέργειας ΕΕ: Καμία συμφωνία για πλαφόν στο ρωσικό αέριο – Το… μπαλάκι στην Κομισιόν

Κάρολος o Γ΄: Ποιος και γιατί τον παρομοίασε με «βαρόνο ναρκωτικών»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 06:48