search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:24
MENU CLOSE

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η ιστορία πίσω από την τελευταία φωτογραφία της (Photo)

09.09.2022 16:39
truss-queen

Η φωτογράφος Τζέιν Μπάρλοου είχε το προνόμιο να είναι εκείνη που τράβηξε τις τελευταίες φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ.

Είχε μάλιστα έναν σύντομο διάλογο με την βασίλισσα, καθώς περίμενε την νέα πρωθυπουργό, Λιζ Τρας.

Μιλήσαμε για τον συννεφιασμένο καιρό, λέει στο skynews η φωτογράφος του Press Association, αλλά η διάθεσή της ήταν εντελώς αντίθετη: «Πήρα πολλά χαμόγελά της».

Το Press Association έστειλε την Μπάρλοου στο Μπαλμόραλ για να φωτογραφήσει την συνάντηση της βασίλισσας με τη νέα πρωθυπουργό και καθώς την περίμενε, η Ελισάβετ είχε πολύ καλή διάθεση και συμφώνησε να φωτογραφηθεί.

Η 96χρονη βασίλισσα έδειχνε «αδύναμη», αλλά «είχε καλή διάθεση», λέει η Τζέιν Μπάρλοου.  Ήταν «πιο αδύναμη» σε σχέση με μια άλλη φωτογραφία της, το καλοκαίρι.

Εκείνη την μέρα έβρεχε και σχολίασαν τον καιρό, με ένα διάλογο που λέει πως είχε «πολύ βρετανικό στυλ». Εντελώς αντίθετη με τον καιρό ήταν η διάθεση της Ελισάβετ, λέει η Μπάρλοου.

Η βασίλισσα υποδέχτηκε την Λιζ Τρας «με ένα μεγάλο χαμόγελο» και μετά τις φωτογραφίες που τράβηξε, η Μπάρλοου έφυγε από το δωμάτιο όπου γινόταν η συνάντηση της Ελισάβετ με την Τρας.

Η φωτογράφος λέει πως ήταν «τιμή και πραγματικό προνόμιο» που είχε την τύχη να τραβήξει την τελευταία φωτογραφία της Ελισάβετ.

«Ήμουν εκεί για να φωτογραφήσω την συνάντησή της με τη νέα πρωθυπουργό, αλλά για μένα η καλύτερη φωτογραφία ήταν εκείνη που η βασίλισσα είναι μόνη της . Και προφανώς αυτή είναι πολύ σημαντική τώρα», λέει η Μπάρλοου.

Ένα άλλο πρόσωπο που πέρασε λίγη ώρα με την βασίλισσα τις τελευταίες μέρες της ζωή της ήταν ο συντονιστής της γενικής συνέλευσης της Εκκλησίας της Σκωτίας, ο οποίος είπε πως η Ελισάβετ έδειχνε «σε μεγάλη φόρμα». Ο αιδεσιμότατος Ίαν Γκρινσιλντς πέρασε ένα Σαββατοκύριακο στο Μπαλμόραλ και δείπνησε με την βασίλισσα στο Σάββατο.

Ήταν μια «θαυμάσια και πολύ ενδιαφέρουσα παρέα», λέει ο αιδεσιμότατος, ο οποίος εξεπλάγη από την ραγδαία επιδείνωση της υγείας της Ελισάβετ, που την οδήγησε στο θάνατο.

«Αυτή η αδύναμη κυρία ήρθε στο δωμάτιο έχοντας επίγνωση του ρόλου της και σε έκανε να αισθάνεσαι αμέσως άνετα, αρχίζοντας διάλογο, με ένα ωραίο, λαμπερό χαμόγελο, οτιδήποτε δηλαδή περιμένεις από τη μονάρχη μας», λέει ο αιδεσιμότατος, ο οποίος προσθέτει πως όταν αποχώρησε από το Μπαλμόραλ «εκείνη ήταν καλά και δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι στις μέρες που μεσολάβησαν τα πράγματα άλλαξαν τόσο πολύ».

Διαβάστε επίσης:

Νέο παζάρι Ερντογάν: Αν δεν μας δώσουν οι ΗΠΑ τα F-16, θα πάρουμε μαχητικά από τη Ρωσία (Video)

Κάρολος o Γ΄: Ποιος και γιατί τον παρομοίασε με «βαρόνο ναρκωτικών»

Η τεράστια περιουσία της Βασίλισσας Ελισάβετ – Εκτάσεις γης, ακίνητα και… αιολικά πάρκα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:20