search
ΚΥΡΙΑΚΗ 09.06.2024 20:20
MENU CLOSE

Λιζ Τρας για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ: «Τεράστιο σοκ» – «Η πιο θλιβερή ημέρα για τη χώρα», λέει ο Μπόρις Τζόνσον

08.09.2022 21:38
liztruss_new

Το δικό της μήνυμα για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ θέλησε να στείλει η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Λιζ Τρας είπε ότι ο θάνατος της βασίλισσας είναι «ένα τεράστιο σοκ για το έθνος και τον κόσμο».

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι η βασίλισσα ήταν «ο βράχος πάνω στον οποίο χτίστηκε η σύγχρονη Βρετανία και η χώρα μας άκμασε υπό τη βασιλεία της».

Η Τρας είπε ότι «είναι μια μέρα μεγάλης απώλειας», αλλά και ότι η βασίλισσα θα αφήσει μια μεγάλη κληρονομιά.

Η Τρας είπε ότι το έθνος προσφέρει στον βασιλιά Κάρολο Γ΄ την «πίστη και την αφοσίωσή μας».

Τελείωσε τη δήλωσή της με τα λόγια: «Ο Θεός ας σώζει τον Βασιλιά».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η χώρα βιώνει μια βαθιά και προσωπική αίσθηση απώλειας με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Φαινόταν τόσο διαχρονική και τόσο υπέροχη που φοβάμαι ότι είχαμε φτάσει να πιστεύουμε, σαν παιδιά, ότι απλά θα συνεχίζει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο Τζόνσον. «Το ένα μετά το άλλο κύματα θλίψης απλώνονται όλο τον κόσμο, από το Μπαλμόραλ –όπου όλες οι σκέψεις μας είναι με τη βασιλική οικογένεια– και φθάνοντας πολύ πέρα από τη χώρα αυτή και σε όλη τη μεγάλη Κοινοπολιτεία εθνών, που τόσο αγαπούσε η βασίλισσα και τόσο την αγαπούσε και εκείνη».

Διαβάστε επίσης:

Βασιλιάς Κάρολος: Ο θάνατος της αγαπημένης μου μητέρας, της Ελισάβετ, είναι η στιγμή της μεγαλύτερης θλίψης

Βρετανία: Το «πάγωμα» των τιμών ενέργειας για δύο χρόνια ανακοίνωσε η Τρας

Ντοκουμέντο: «Πάρτε τηλέφωνο τον Πούτιν» – Η δραματική έκκληση του Ζελένσκι στον Μακρόν τις πρώτες ώρες του πολέμου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 09.06.2024 20:19