search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:24
MENU CLOSE

Βρετανία: Γιατί ο μελισσοκόμος του παλατιού ενημέρωσε τις μέλισσες για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ (Video)

10.09.2022 19:17
Queen Elisabeth II_new

Ο επίσημος μελισσοκόμος του παλατιού, Τζον Τσαπλ, ενημέρωσε τις μέλισσες της βασίλισσας Ελισάβετ ότι η μονάρχης «έφυγε» από τη ζωή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο μελισσοκόμος ανακοίνωσε στις μέλισσες που φυλάσσονται στους χώρους του Μπάκιγχαμ και του Clarence House για το νέο «ιδιοκτήτη» τους.

Το παράξενο τελετουργικό στηρίζεται σε μια παλιά δεισιδαιμονία σύμφωνα με την οποία αν οι μέλισσες δεν ενημερωθούν για την αλλαγή του κατόχου τους μπορεί να φύγουν από την κυψέλη, να σταματήσουν να παράγουν μέλι ή ακόμη και να πεθάνουν.

«Η αρχόντισσα πέθανε, αλλά μην φύγεις»

Σε δηλώσεις του στην Mail Online, ο Τσαπλ εξήγησε τον λόγο που γίνεται αυτό το τελετουργικό: «Είμαι στις κυψέλες τώρα και είναι παραδοσιακό όταν κάποιος πεθαίνει να πηγαίνεις στις κυψέλες και να κάνεις μια μικρή προσευχή και να βάζεις μια μαύρη κορδέλα. Χτυπάς κάθε κυψέλη και λες: “Η αρχόντισσα πέθανε, αλλά μην φύγεις. Ο κύριός σου θα είναι καλός δάσκαλος για σένα”».

«Είμαι συνταξιούχος. Είμαι 79 ετών. Η μελισσοκομία είναι το χόμπι μου και τώρα φροντίζω κυψέλες σημαντικών ανθρώπων. Το νούμερο ένα είναι η βασίλισσα, ή μάλλον ήταν, η βασίλισσα. Ήμουν ο μελισσοκόμος της βασίλισσας και ελπίζω τώρα να αναλάβω τη δουλειά του μελισσοκόμου του βασιλιά», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Αποσύρονται οι ρωσικές δυνάμεις από το Ιζιούμ και την Μπαλακλίγια – Δύσκολη η κατάσταση στο Ντονέτσκ

Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα: «Μακάρι να μην ακουστεί ποτέ ξανά η βροντή των όπλων του πολέμου»

Αποκάλυψη Sun: «O Κάρολος είπε στον Χάρι να μη φέρει τη Μέγκαν στο Μπαλμόραλ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:24