search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 18:35
MENU CLOSE

Αναδιαμορφώσεις στα μερίδια τηλεθέασης λόγω μπάσκετ και ενημερωτικών εκπομπών του ΣΚ

12.09.2022 17:44
syndromitiki_tileorasi_new

Η πίτα τηλεθέασης ξαναμοιράστηκε ως κάποιο βαθμό την Παρασκευή που μας πέρασε, καθώς στα κρατικά κανάλια δεν υπήρχε αγώνας μπάσκετ που να έκανε την πλειονότητα των τηλεθεατών να «κολλήσουν» σε ΕΡΤ1 ή ΕΡΤ3.

Alpha  και Σκάι είχαν σχεδόν το ίδιο μέγεθος μεριδίου αφήνοντας στον Σκάι να έχει το τρίτο καλύτερο μερίδιο της ημέρας.

Εντωμεταξύ φαίνεται να αναπτύσσεται σκληρή «μάχη» ανάμεσα στις εκπομπές «Super Κατερίνα», «Το πρωινό», «Οι δεκατιανοί» και «Mega καλημέρα».

Στην πρώτη εβδομάδα εκπομπών η απόδοση του προγράμματος «Ελένη» είχε κάπως βελτιωμένη απόδοση από εκείνη που είχε καταφέρει το κανάλι με το σε επανάληψη επεισόδιο της σειράς «Μαρία η άσχημη» ακριβώς την ίδια ημέρα αλλά μια εβδομάδα πίσω, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen. Είχε να αντιμετωπίσει τους «Αταίριαστους» και το δελτίο του Σκάι, ένα μέρος της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και αρκετό από το «T Live».

Το Σάββατο στην πολύ πρωινή ζώνη δέχθηκε πίεση το «Καλημέρα» από το «Στούντιο με θέα» που έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1, αλλά και από το «Mega Σαββατοκύριακο» που διατήρησε σε γενικές γραμμές απόδοση. Από τις περίπου 10.00 το «Χαμογέλα και πάλι» δημιούργησε μια διαφορά ανάμεσα στις εκπομπές «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» και «Οι δεκατιανοί», ενώ ο  Alpha  έδειξε να επικρατεί αργότερα με το «Καλύτερα δεν γίνεται».

Το Σαββατόβραδο τα περισσότερα βλέμματα δείχνει να συγκέντρωσε η παράσταση «Ο μπαχαλόγατος» στον ΑΝΤ1.

Την Κυριακή δεν θέλει και ερώτημα ποιο ήταν το κανάλι που απέσπασε τη «μερίδα του λέοντος» και το λόγο που αυτό συνέβη.

Μια ματιά στα ημερήσια μερίδια των καναλιών και το διάγραμμα της ΕΡΤ1 που δημοσιοποίησε η Nielsen είναι αρκετή.

Εννοείται ότι το ασύλληπτο για την ΕΡΤ 17,4% μερίδιο ημέρας,  οφείλεται στο χθεσινοβραδινό ματς Ελλάδας- Τσεχίας (74- 70) για τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Στην πρωινή ζώνη η ΕΡΤική «Σαββατοκύριακο στις 6» με το δίδυμο Κασιμάτη- Κοτταρίδη πήγε καλύτερα από ότι η εκπομπή της προηγούμενης Κυριακής.

Ζόρικα ήταν τα πράγματα στην πρωινή ζώνη των ιδιωτικών καναλιών. Το πρωινό ενημερωτικό του Mega είχε καλύτερη εκκίνηση, δεν άντεξε όμως στην πίεση του ανταγωνισμού και στην πάροδο της ώρας φαίνεται ότι οι τηλεθεατές πηγαινοέρχονταν από κανάλι σε κανάλι, ωστόσο από την παρατήρηση των διαγραμμάτων της Nielsen φαίνεται να ανέβασε την απόδοση της η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση.

Η εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» διατηρήθηκε αν και στην ΕΡΤ3 υπήρχαν δύο αγώνες μπάσκετ που κάτι «έδωσαν» στο κανάλι της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Αρχίζει ο «πόλεμος» της τηλεθέασης με σχεδόν 40 σειρές – Αριθμός ρεκόρ δεκαετίας (photos/videos)

GNTM: Η παίκτρια που μάγεψε τους κριτές – Είναι 79 ετών και εργάζεται σε απορριμματοφόρο (Video)

Τηλεθέαση: Η Εθνική Ελλάδος «εκτόξευσε» την ΕΡΤ – Τι νούμερα έκανε o αγώνας με την Τσεχία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 18:34