search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:37
MENU CLOSE

Τόνυ Μπλερ: Aποκάλυψε άγνωστες ιστορίες από την γνωριμία του με την Ελισάβετ – Τι είπε για τον Κάρολο (Video)

12.09.2022 21:43
tony Blair – ant1-new

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνυ Μπλερ, ο οποίος μίλησε τόσο για την εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ όσο και για τον διάδοχό της στο θρόνο Κάρολο τον Γ’ .

Ο Τόνυ Μπλερ αναφέρθηκε στη σχέση του με την Βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, τη ζωή και τις σημαντικές στιγμές της βρετανικής βασιλικής οικογένειας πίσω από τις κάμερες, αλλά και στον Βασιλιά Κάρολο και την επόμενη μέρα της Μοναρχίας στη Μεγάλη Βρετανία.

«Μεγάλωσα με την Βασίλισσα Ελισάβετ, ήταν η μοναδική μονάρχης που γνώρισα στη μέχρι τώρα ζωή μου. Θυμάμαι παιδάκι να κουνάω τη σημαία και να ζητωκραυγάζω στο δρόμο που περνούσε η Ελισάβετ Β’. Σημαίνει πολλά η απώλειά της για εμένα, αλλά πολλά περισσότερα για τη χώρα μας. Ήταν μια προσωπικότητα που ένωνε τον βρετανικό λαό ανεξαρτήτως των πολιτικών δυσκολιών που μπορεί να αντιμετώπιζε.  Ήταν κάποια για την οποία δεν τρέφουμε μόνο σεβασμό, αλλά και αγάπη μπορώ να πω. Ως προσωπικότητα, ως χαρακτήρας εξέφραζε το καλύτερο των Βρετανών», τόνισε ο πρώην Βρετανός Πρωθυπουργός.

«Ήταν μια προσωπικότητα με βαθιά γνώση της Ιστορίας», είπε, σημειώνοντας ότι αυτό το αντιλαμβανόταν πλήρως ο ίδιος στις συναντήσεις που είχαν κάθε εβδομάδα. «Την πρώτη φορά που τη συνάντησα ως πρωθυπουργός μου είπε “ο πρώτος πρωθυπουργός μου ήταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και αυτό συνέβη πριν καν γεννηθείς”. Ήταν μια προσωπικότητα με βαθιά εμπειρία και αυτό για μένα ήταν πάρα πολύ σημαντικό και χρήσιμο. Και βεβαίως με το πέρασμα των χρόνων την έμαθα καλύτερα. Την γνώρισα σαν άνθρωπο. Ήταν πάρα πολύ γενναιόδωρη, ντροπαλή κάποιες φορές, αλλά στις προσωπικές στιγμές είχε μια πάρα πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ. Ήταν ένας άνθρωπος που καταλάβαινε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο πρωθυπουργός και το βάρος που σήκωνε και ήταν επίσης μια πηγή δύναμης και έμπνευσης για μένα», σημείωσε.

«Ήταν ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος αλλά πέρα από αυτό, ήταν και ένας πολύ ταπεινός άνθρωπος, και καταλάβαινε ότι αυτό που έπρεπε να κάνει είναι να υπηρετήσει το καθήκον της τον λαό, τον Θεό. Ήταν άνθρωπος που πίστευε βαθιά», είπε στη συνέχεια ο Τόνυ Μπλέρ.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στις πιο προσωπικές στιγμές που έζησαν όταν ήταν φιλοξενούμενος της για μια εβδομάδα κάθε χρόνο στο κάστρο Μπαλμόραλ, ως είθισται να είναι ο εκάστοτε Βρετανός Πρωθυπουργός. «Εκεί χαλάρωνε ακόμη περισσότερο και πηγαίναμε για πικ νικ», είπε, αποκαλύπτοντας άγνωστες ιστορίες.  Επίσης, αναφέρθηκε και στην περίοδο του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνας,  την οποία χαρακτήρισε δύσκολη για την Ελισάβετ.

Ερωτηθείς για τα διδάγματα που άφησε πίσω της, στάθηκε στο ότι «θα πρέπει να κρατάμε τη χώρα ενωμένη παρά τις διαφωνίες μας». Έκανε λόγο για «βαθιά αφοσίωσή της στο καθήκον» και υπογράμμισε την αντοχή που επέδειξε. «Έζησε πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε. Αντιθέτως, συνέχιζε και έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Και πιστεύω ότι αυτή η δύναμη του χαρακτήρα, ιδίως σε εποχές που κυριαρχούσε η αβεβαιότητα, αποτελεί ένα σπουδαίο παράδειγμα για εμάς».

Ο Τόνυ Μπλερ για τον Κάρολο και την Ελλάδα

«Γνωρίζω ότι ο νέος Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ τηρεί και σέβεται τις παραδόσεις της Ελλάδας, με δεδομένο ότι η χώρα αποτελεί το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, και πιστεύω ότι θα είναι κάποιος -όπως ακριβώς και η βασίλισσα- που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας με έναν πάρα πολύ καλό και ισχυρό τρόπο. Είναι αποφασισμένος να δείξει την αφοσίωση στον ρόλο του. Όσο ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας επέδειξε την ικανότητά του να διαχειρίζεται διάφορα θέματα, καθώς και την διορατικότητά του. Ήταν από τους πρώτους που είχε μιλήσει για τα περιβαλλοντικά θέματα, είναι ένας άνθρωπος που προάγει τις σχέσεις μεταξύ των εθνών, μεταξύ των θρησκειών, είναι ένας άνθρωπος που στηρίζει τους νέους ανθρώπους της χώρας αυτής. Οπότε αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι ότι θα είναι ένας βασιλιάς που ενώνει τη χώρα και τη φωνή του βρετανικού λαού και θα την εκφράζει δυνατά στον υπόλοιπο κόσμο», κατέληξε ο Τόνυ Μπλερ.

Διαβάστε επίσης:

Ζαπορίζια: Επίθεση στον πυρηνικό σταθμό ετοιμάζουν οι Ουκρανοί, λέει η Μόσχα – «Οι ΗΠΑ τους παρέχουν πληροφορίες»

Βασιλιάς Κάρολος: Θαυμαστής του όρμησε μπροστά στο όχημά του για μια φωτογραφία – Παραλίγο να σκοτωθεί (Video)

Τραμπ: Δεν θα φύγω από το Λευκό Οίκο, δήλωνε στους συνεργάτες του, παρά την ήττα από τον Τζο Μπάιντεν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:34