search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 14:55
MENU CLOSE

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Δεν εμπιστευόμαστε την Ελλάδα, δεν είναι ειλικρινής (Video)

13.09.2022 15:44
Tsavousoglou_new

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δηλώνοντας ότι «η Τουρκία πρέπει να προστατεύει τα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου προστατεύοντας παράλληλα τα δικά της συμφέροντα», ο υπουργός Εξωτερικών την Τουρκίας κατέστησε σαφές ότι θα «κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο, στην υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Αφού καθορίσαμε τα όρια της υφαλοκρηπίδας μας, δεν επιτρέψαμε σε κανένα πλοίο να μπει στα όρια της, προστατεύουμε και φυλάμε αυτά τα μέρη. Υπάρχουν προβλήματα στο Αιγαίο που διαρκούν χρόνια,» είπε και πρόσθεσε:

«Είπαμε στην Ελλάδα, “Έλα να λύσουμε αυτά τα προβλήματα με διάλογο”, ενώ φιλοξενήσαμε τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη στις 14 Μαρτίου, κι ενώ είπε ο ίδιος: “Ας μην εμπλέκουμε τρίτες χώρες”. Ωστόσο, υιοθέτησε πολιτικές απέναντί ​​μας, ειδικά στο ευρωπαϊκό συμβούλιο της ΕΕ καισε όλο τον κόσμο. Δεν είναι αξιόπιστοι, δεν είναι ειλικρινείς».

«Σε βλέπουν, σε αγκαλιάζουν και λένε “είμαστε φίλοι, είμαστε φίλοι, είμαστε γείτονες”. Μπαίνουμε στην επίσημη συνάντηση, δυσφημούν την Τουρκία χωρίς να μιλήσουν. Έχουμε δει την ανειλικρίνειά τους σε κάθε περιβάλλον, σε κάθε συνάντηση, σε κάθε τραπέζι Είναι επίσης επιδέξιοι στο να περιγράφουν κάθε δυσάρεστη κατάσταση σαν να ήταν η σωστή. Όταν αρχίσαμε να λέμε στον κόσμο ότι τα αποστρατικοποιημένα νησιά είναι οπλισμένα και ότι η σωστή θέση της Τουρκίας σε άλλα θέματα, στην επιστολή που γράψαμε στον ΟΗΕ, έκαναν φασαρία. Οι συμφωνίες είναι εκεί, δεν μπορείς να οπλίσεις αυτό το νησί, όταν το κάνεις, σπας τη συμφωνία. Μίλα σε εμάς. Μην πηγαίνεις δεξιά και αριστερά και μην συκοφαντείς. Σε μια τέτοια κατάσταση δεν πρέπει να μιλάμε,δεν πρέπει να πληγώνουμε την Ελλάδα. Σχεδόν θα πουν ότι η Ελλάδα έχει δίκιο. Αλλά η Ελλάδα είναι το πιόνι κάποιου άλλου.Πάντα προσπαθεί να μας προκαλέσει. Το θυμίζουμε συνεχώς. Το ίδιο έχει κάνει στο παρελθόν, κοστίζει. Στην Ελλάδα πρέπει να το γνωρίζουν καλύτερα. Η φιλία της Τουρκίας είναι αρχαία, η εχθρότητά της είναι σκληρή», είπε.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ για δήλωση Πέτσα: Αποκαλυπτική πολιτικού κυνισμού

Μητσοτάκης με Κοβατσέφσκι: Η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ

ΚΚΕ για δήλωση Πέτσα: Μνημείο κυνισμού και «κοινωνικού δαρβινισμού»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 14:54