search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 12:29
MENU CLOSE

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η λίστα των καλεσμένων στην κηδεία – Ποιοι «έφαγαν» άκυρο

13.09.2022 17:25
kideia_new

Δεκάδες ηγέτες ανά τον κόσμο περιλαμβάνει η λίστα καλεσμένων στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά αφήνει και κάποιους εκτός.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Μπολσονάρο και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα συμμετάσχουν στην τελετή μαζί με άλλους ευρωπαίους ηγέτες και βασιλιάδες, αλλά δεν υπάρχει πρόσκληση για τον Πούτιν. Ενώ, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ζητηθεί να αποχωρήσουν ο Σεΐχης Μακτούμ του Ντουμπάι ή ο Σι Τζινπίνγκ.

Παγκόσμιοι ηγέτες, όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν και ο πρωθυπουργός της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου θα μεταβούν στο Λονδίνο. Αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν μαζί με τον σύμμαχό του, τον Λευκορώσο Αλεξάντρ Λουκασένκο «έφαγαν» πόρτα, όπως ήταν αναμενόμενο.

Η Min Aung Hlaing από τη Μιανμάρ επίσης δεν θα βρίσκεται στη λίστα. Δεν έχουν γίνει διευκρινίσεις για τον Bashar al-Assad της Συρίας ή τον Kim Jong-un της Βόρειας Κορέας – αν και είναι πολύ απίθανο να μπουν στη λίστα των καλεσμένων. Ο Αγιατολάχ Χομεϊνί δεν θα παραστεί, αλλά θα προσκληθεί ένας πρεσβευτής, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Dailymail.

Δεν πιστεύεται ότι o πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, θα κάνει αυτό το ταξίδι, καθώς ο πόλεμος μαίνεται.

Κορυφαίες προσωπικότητες της δημόσιας ζωής της Βρετανίας πρόκειται να παρευρεθούν στην κηδεία, συμπεριλαμβανομένης της Λιζ Τρας και όλων των εν ζωή προκατόχων της.

Περισσότεροι από 100 παγκόσμιοι ηγέτες και αρχηγοί κρατών αναμένεται να προσκληθούν στη λειτουργία – η πρώτη πλήρης Κρατική κηδεία που έχει φιλοξενήσει η Βρετανία από τότε που πέθανε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965.

Διαβάστε επίσης:

«Θύμα» της ενεργειακής κρίσης το Παρίσι: «Κλείνει διακόπτες» η Πόλη του Φωτός – Στο σκοτάδι ο Πύργος του Άιφελ

Ακάρ για συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν: «Διδαχθείτε από την ιστορία – Μην μπαίνετε σε νέες περιπέτειες» (Videos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γενική επιστράτευση ζήτησε ο ηγέτης των Ρώσων κομμουνιστών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 12:28