search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:53
MENU CLOSE

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Έρχεται νέα σύγκρουση για το απόρρητο – «Κλειδί» ο Μητσοτάκης  

14.09.2022 06:30
exetastiki

Την Τρίτη ξεκίνησαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής οι καταθέσεις των των πρώτων μαρτύρων για την Υπόθεση των Παρακολουθήσεων. 

Πρόκειται για τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ, Θόδωρο Δαραβίλλα (2012-2015) και Γιάννη Ρουμπάτη (2015-2019). Το απόρρητο έχει εξελιχθεί σε αντικείμενο αντιπαραθέσεων. Η αντιπολίτευση σχεδόν στο σύνολό της ζητάει την άρση του σε ό,τι αφορά την ΕΥΠ. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης για την άρση του απορρήτου έχει πει: «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή μια νέα κανονικότητα, όπου οι παρακολουθήσεις πολιτικών, κομμάτων, δημοσιογράφων, δικαστών, αλλά και κάθε απλού πολίτη θεωρούνται εκ των προτέρων νόμιμες»  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του απορρήτου. 

Η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά να άρει το απόρρητο που αφορά τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες σε θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν φέιγ βολάν τα δελτία της ΕΥΠ και κάλεσε τον κ.Ανδρουλάκη να πάει να ενημερωθεί κατ´ ιδίαν ποιος και γιατί ζήτησε την παρακολούθηση του την οποία χαρακτήρισε «τεκμηριωμένη». 

Οι νομικοί του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο Πρωθυπουργός, ως πολιτικός προϊστάμενος των μυστικών υπηρεσιών μπορεί σύμφωνα με το νόμο 3649 του 2008 να άρει το απόρρητο και να γίνει γνωστός ο λόγος της παρακολούθησής του Νίκου Ανδρουλάκη. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες οι εντάσεις για το θέμα του απορρήτου θα συνεχιστούν και μάλιστα θα είναι σκληρές. 

Διαβάστε επίσης:

Την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε από τη Βουλή ο Ραγκούσης

ΝΔ: Απάντησε με βίντεο στα «fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις»

Εξεταστική για υποκλοπές: Λαλίστατος και πρόθυμος να συνδράμει ο κ. Δραβίλλας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:50