search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 16:42
MENU CLOSE

Ειρωνεία Τσαβούσογλου για τους Ευρωπαίους: «Θα κρυώσουν – Ο Θεός να τους βοηθήσει» (Video)

14.09.2022 09:27
Tsavousoglou_new

«Καυστικό» σχόλιο σχετικά με την ενεργειακή κρίση με την οποία είναι αντιμέτωπα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε αναφορά για την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου και δεν παρέλειψε να χλευάσει τους Ευρωπαίους.

«Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική γι’ αυτό θα κρυώσουν. Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

«Αν η ΕΕ είχε κινηθεί μαζί μας και είχε αφήσει στην άκρη την αλαζονεία της, τότε θα ήταν ένας παγκόσμιος παίκτης που θα χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι. Όμως δεν έχουν όραμα. Η αλαζονεία, η ζήλεια τους τυφλώνει. Τα λέω και στους ίδιους. Δείτε τώρα, έρχεται ο χειμώνας. Κυρίως οι χώρες της Ευρώπης αναρωτιούνται πώς θα περάσουν το χειμώνα; Πόσο κρύο θα έχει; Κάποιες χώρες βάζουν ανώτατο όριο στους θερμοστάτες. Κάποιες στους 19 (βαθμούς Κελσίου), κάποιες στους 20. Ο Θεός να τους βοηθήσει. Εγώ στους 20 κρυώνω», σχολίασε δηκτικά ο Τσαβούσογλου. 

«Εμείς, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο ζήτημα του αερίου, συμβαίνει λόγω των πολιτικών μας», πρόσθεσε, εννοώντας το γεγονός ότι η Άγκυρα έχει καλές σχέσεις με τη Μόσχα, αρνούμενη να επιβάλει κυρώσεις

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, οι συγκεκριμένες δηλώσεις Τσαβούσογλου δεν ήταν τόσο για εσωτερική, όσο για… ρωσική κατανάλωση

Διαβάστε επίσης:

Ιαπωνία: Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας της χώρας

Kομισιόν: Υποχρεωτική μείωση κατανάλωσης ρεύματος 3-4 ώρες την ημέρα

Βασιλιάς Κάρολος: Του έδωσαν ελαττωματική πένα για να υπογράψει και εκνευρίστηκε – Λερώθηκε από το μελάνι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 16:41