search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:02
MENU CLOSE

Βασιλιάς Κάρολος: Πετάει στο δρόμο τους υπαλλήλους της προσωπικής του κατοικίας – «Οι άνθρωποι έχουν συγκλονιστεί»

14.09.2022 15:54
karolos_kamila_new

Τουλάχιστον άκομψο -αν μη τι άλλο- είναι αυτό που συνέβη σε δεκάδες εργαζόμενους στο Κλάρενς Χάους, δηλαδή την κατοικία του Καρόλου και της Καμίλα.

Καθώς ο Κάρολος και η σύζυγός του, (θεωρητικά τουλάχιστον) μετακομίζουν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, ειδοποίησαν πολλούς ανθρώπους που εργάζονταν γι’ αυτούς νυχθημερόν ότι δεν χρειάζονται πλέον τις υπηρεσίες τους! Και μάλιστα η ειδοποίηση για την επικείμενη απόλυση έφτασε στα χέρια των εργαζόμενων την ώρα που έδιναν τα πάντα για να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα με την ενθρόνιση του εργοδότη τους.

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι στην κατοικία του Καρόλου, μεταξύ των οποίων κάποιοι που δούλευαν εκεί για δεκαετίες, έλαβαν την ειδοποίηση για την απόλυση, σύμφωνα με τον Guardian, που σημειώνει ότι στο δρόμο θα βρεθούν ιδιωτικοί γραμματείς, εργαζόμενοι στο λογιστήριο, η ομάδα που είχε την ευθύνη για τις δημόσιες σχέσεις του Καρόλου και βοηθητικό προσωπικό της κατοικίας.

Η ειδοποίηση για την απόλυση έφτασε στα χέρια τους στη διάρκεια της δέησης για την βασίλισσα, στον καθεδρικό ναό του Εδιμβούργου.

Οι εργαζόμενοι στο Κλάρενς Χάους είχαν την ελπίδα ότι οι περισσότεροι θα ακολουθούσαν τον νέο βασιλιά στο Μπάκιγχαμ. Και σε κάθε περίπτωση δεν είχαν καμία ένδειξη για την ειδοποίηση απόλυσης που έλαβαν στα χέρια τους. «Όλοι έχουν μείνει άφωνοι. Όλο το προσωπικό εργαζόταν μέχρι αργά το βράδυ την Τρίτης για να καλύψουν τις ανάγκες. Οι άνθρωποι έχουν συγκλονιστεί», δήλωσε στο Guardian, μία πηγή από το Κλάρενς Χάους.

Ο ιδιαίτερος γραμματέας του νέου βασιλιά, σερ Κλάιβ Άλντερτον σχολίασε ότι «αυτά είναι νέα που προκαλούν ταραχή» και υποσχέθηκε πως όσοι χάσουν τη δουλειά τους στο Κλάρενς Χάους, θα τύχουν ιδιαίτερης μεταχείρισης ως προς τις αποζημιώσεις και τις συστατικές επιστολές που θα έχουν στην προσπάθεια να βρουν νέες δουλειές. Κάποιοι άλλοι θα είναι πιο τυχεροί, αφού κατά τον σερ Άλντερτον θα παραμείνουν δίπλα στο νέο βασιλικό ζευγάρι άνθρωποι «που υποστηρίζουν και παρέχουν προσωπικές και στενές συμβουλευτικές υπηρεσίες» στον Κάρολο και την Καμίλα.

Πάντως ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Κάρολος και η Καμίλα θα εγκατασταθούν οριστικά στο Μπάκιγχαμ, καθώς στο παλάτι γίνονται εκτεταμένες εργασίες συντήρησης, που θα διαρκέσουν χρόνια. Ενδέχεται ο βασιλιάς να χρησιμοποιήσει τμήματα του παλατιού για επίσημες επαφές και εκδηλώσεις και να εξακολουθήσει να κατοικεί στο Κλάρενς Χάους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε φέτος το Κλάρενς Χάους, ο Κάρολος απασχολούσε 101 υπαλλήλους με σχέση πλήρους απασχόλησης, οι οποίοι πλέον βρίσκονται «στον αέρα» και κινδυνεύουν μείνουν χωρίς δουλειά.

Διαβάστε επίσης:

Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ βάζει πλαφόν στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι αξιωματούχοι εγκαταλείπουν την Κριμαία – Η συμφωνία που απορρίφθηκε από τον Πούτιν

Ταϊβάν: Κρατικό γηροκομείο γιόρτασε τη σοδειά του ρυζιού καλώντας… στρίπερ (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:02