search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:55
MENU CLOSE

Υποκλοπές: «Θησαυρός» η κατάθεση Ρουμπάτη για τη ΝΔ –  «Ο Κοντολέων βάζει στο κάδρο τον Γεραπετρίτη» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

15.09.2022 17:38
epitropi

Ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή Δημήτρης Μαρκόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, δήλωσε: «Άνθρακας ο θησαυρός σε όσους επένδυσαν στην κατάθεση του κ. Κοντολέοντα. Θησαυρός, όμως, τα όσα ακούστηκαν χθες από τον κ. Ρουμπάτη για την υπόθεση Πιτσιόρλα».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, σημείωσε πως η επίκληση του απορρήτου από τον κ. Κοντολέοντα και τα κυβερνητικά στελέχη «αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «θέλει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοτεινών πολιτικών συμφερόντων».

Συγκριμένα ο ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε:

«Αποδείχθηκε από την εξέταση του κ. Κοντολέοντα ότι η επίκληση του απορρήτου δεν είναι απλώς μια απαράδεκτη πρακτική ώστε να μην απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα που θα εξέθεταν την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη για την εμπλοκή του στην παρακολούθηση των κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη.

Η επίκληση του απορρήτου από τον κ. Κοντολέοντα αλλά και από όλα τα κυβερνητικά στελέχη που έχουν σχέση με τις συγκεκριμένες παράνομες παρακολουθήσεις, αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η κυβέρνηση θέλει μια ΕΥΠ, θέλει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, όχι στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος αλλά στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοτεινών πολιτικών συμφερόντων, που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο για την πολιτική τους κατίσχυση».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα ανέφεραν «ο Κοντολέων βάζει στο κάδρο και τον Γεραπετρίτη, μονόδρομος η αποπομπή του – Γελοιότητες πως ο Μητσοτάκης δεν τον ρώτησε καν γιατί παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη ακόμα και όταν τον παραίτησε».

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στην Εξεταστική Επιτροπή Ευαγγελία Λιακούλη μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, δήλωσε «Πολύτιμος μάρτυρας τελικά ο κ. Κοντολέων παρά την επίκληση του απορρήτου. Βασικά πράγματα, δύο: Δεν ενημέρωσε ο ίδιος τον κ. Μητσοτάκη- Γεραπετρίτη και Δημητριάδη για το θέμα της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. Άρα ποιος τους ενημέρωσε; Μήπως μια πηγή που ταυτόχρονα παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη; Δεύτερον, μας διαβεβαίωσε πως υπάρχει αποτύπωμα στην καταστροφή τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του έντυπου Αρχείου. Υπάρχει συνέχεια…».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή Νίκος Καραθανασόπουλος μετά την λήξη της σημερινής συνεδρίασης, δήλωσε: «Η επίκληση της εχεμύθειας και του απορρήτου επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας, αλλά και την βάσιμη εκτίμησή μας ότι η όλη διαδικασία οδηγείται στη συγκάλυψη.

Η δήλωση του κ. Ρουμπάτη ότι η υπόθεση συνακροάσεων, υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση που ενδεχομένως να ξεπερνάει και τα σύνορα της χώρας, καθιστά αναγκαία την πρόταση του ΚΚΕ να εξεταστούν από την Επιτροπή τουλάχιστον οι πάροχοι.

Και τέλος αποτελεί πρόκληση η δήλωση του κ. Κοντολέοντα ότι δεν ενδιαφέρθηκε ως διοικητής της ΕΥΠ για την υπόθεση των συνακροάσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Αλήθεια τι θέλει να συγκαλύψει ο κ. Κοντολέων με αυτή του τη δήλωση;»

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: «Η Τουρκία έχει ακόμα περιθώρια να ανατρέψει τον επικίνδυνο αναθεωρητισμό της» (video)

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Επίκαιρη ερώτηση για «τη διακίνηση επικίνδυνων σεναρίων για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές»

Ανδρουλάκης: «Να αρθεί το απόρρητο – Ο Μητσοτάκης φοβάται πάρα πολύ το θέμα του Predator» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:53