search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 03:26
MENU CLOSE

«Τειρεσία» για καταναλωτές με οφειλές εξετάζουν οι εταιρίες ενέργειας

16.09.2022 09:22
DEH_new

Ειδική πλατφόρμα που θα περιλαμβάνει δεδομένα και στοιχεία «κόκκινων» πελατών, αυτων δηλαδή που αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς, σκέφτονται να δημιουργήσουν οι προμηθευτές ενέργειας. Οπως αναφέρουν στελέχη τους «οργανώνουν την άμυνα τους» στις μεγάλες μετακινήσεις πελατών από τη μια εταιρία στην άλλη που θα ξεπεράσουν το 30% το Σεπτέμβριο.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που θα φανεί το πραγματικό μέγεθος των μετακινήσεων μεταξύ των προμηθευτών ενέργειας, αναφέρουν στελέχη της ενεργειακής αγοράς, λέγοντας ότι σήμερα υπολογίζεται ότι μετακινούνται μηνιαίως περί τους 60.000 καταναλωτές, από τους οποίους ένα μεγάλο μέρος πηγαίνει στην ΔΕΗ.

Οπως αναφέρει το newmoney.gr οι προβλέψεις δεν αποκλείουν το ποσοστό του λεγόμενου «ενεργειακού τουρισμού» να φτάσει το 30% έως και 40%.

Για τις εταιρείες του κλάδου, οι συνεχείς μετακινήσεις εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους και αυξάνουν τις επισφάλειες και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν αρχίσει να πλησιάζουν σε απειλητικά νούμερα.

Η αναζωπύρωση του φαινομένου των ανεξόφλητων οφειλών έχει αρχίσει να δημιουργεί έντονο προβληματισμό στους παρόχους που κρίνουν αναγκαία την δημιουργία ενεργειακού «Τειρεσία» για να υπάρξει μία άμυνα του κλάδου απέναντι στο φαινόμενο των συνειδητά κακοπληρωτών.

Βάση δεδομένων από κόκκινους καταναλωτές

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων από κόκκινους καταναλωτές ώστε οι εταιρείες να γνωρίζουν εκ των προτέρων την αξιοπιστία του πελάτη που παίρνουν.

«Τώρα είναι ώριμη η αγορά για να προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας που θα περιλαμβάνει δεδομένα και στοιχεία λογαριασμών πελατών, η οποία εκτιμούμε ότι μπορεί να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο εξάμηνο», λέει στέλεχος εταιρείας του κλάδου.

Διαβάστε επίσης

Κίνηση τώρα: Ταλαιπωρία στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα (live χάρτης)

Καβάλα: Έστησαν καρτέρι θανάτου σε 52χρονο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46