search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:44
MENU CLOSE

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς θα σταθούν τα εγγόνια της στην αγρυπνία (Photos)

16.09.2022 18:01
agripnies elisavet65-new

Σε ένα τελετουργικό με συμβολισμούς και μηνύματα εξελίσσεται το τελευταίο ταξίδι της βασίλισσας Ελισάβετ και τα τελευταία πράγματα που έχουμε μάθει είναι πως το βράδυ του Σαββάτου, στην αγρυπνία, ο Ουίλιαμ και ο Χάρι θα στέκονται στην κορυφή και στο κάτω μέρος του φέρετρου, ενώ ο δούκας του Σάσεξ θα φορά στρατιωτική στολή, κατόπιν αιτήματος του βασιλιά Καρόλου, που έτσι κάνει μία κίνηση συμφιλίωσης.

Τα εγγόνια της Ελισάβετ θα σταθούν σιωπηλά κοντά της για 15 λεπτά σε ένδειξη σεβασμού, στη διάρκεια μιας ειδικής τελετής που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου, παρουσία και των οκτώ εγγονών της εκλιπούσης.

Τα βρετανικά ΜΜΕ δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην εμφάνιση του δούκα του Σάσεξ με στρατιωτική στολή, κάτι που δεν είχε γίνει στην πομπή της βασιλικής σορού, την Τετάρτη, από το παλάτι του Μπάκιγχαμ προς το Γουεστμίνστερ.

Την απόφαση να φορέσει ο δούκας στρατιωτική στολή, την έλαβε ο ίδιος ο Κάρολος, κάτι που θεωρείται «κλάδος ελαίας» από τον βασιλιά προς τον γιο του, με τον οποίον είχαν τεταμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Ο πρίγκιπας δεν φόρεσε στρατιωτική στολή μετά το πολυσυζητημένο «διαζύγιο» από τα βασιλικά προνόμια και στις τελετές για την Ελισάβετ εμφανίστηκε με πρωινό κοστούμι, φέροντας όλα τα στρατιωτικά μετάλλια που του έχουν απονεμηθεί.

Στην αγρυπνία δεν θα παραστούν οι σύζυγοι, όπως η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η Μέγκαν Μαρκλ και Μάικ Τίνταλ, ενώ τα άλλα εγγόνια της Ελισάβετ θα φορούν επίσημα σκουρόχρωμα ρούχα.

Οι στενοί συγγενείς της βασίλισσας θα σταθούν σιωπηλοί γύρω από την σορό για 15 λεπτά, σε ένδειξη σεβασμού.

Ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος είχε φύγει από την πρώτη γραμμή των βασιλικών καθηκόντων μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο με τον Τζέφρι Επστάιν, στο οποίο ενεπλάκη το όνομά του, θα τύχει ειδικής μεταχείρισης το βράδυ της Παρασκευής, όταν τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας θα κάνουν άλλη μία ειδική αγρυπνία.

Ο Άντριου θα φορέσει την στολή του και θα είναι μαζί με τον βασιλιά Κάρολο, την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Έντουαρντ, στην τιμητική φρουρά γύρο από το φέρετρο, όπως έγινε και στον καθεδρικό του Αγίου Αιγιδίου, στο Εδιμβούργο.

Το κάθε ένα από τα παιδιά της βασίλισσας θα πάρει θέση στις γωνίες του φέρετρου και με σκυμμένα κεφάλια θα αποχαιρετίσουν την μητέρα τους. Αντίστοιχες τελετές έχουν γίνει μόνο άλλες δύο φορές: το 1936, στην κηδεία του βασιλιά Γεωργίου και το 2002, στην κηδεία της βασιλομήτορος.

Στην τελετή της κηδείας, τη Δευτέρα, τα τρία μεγαλύτερα εγγόνια της βασίλισσας θα περπατήσουν πίσω από τον βασιλιά Κάρολο, την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Άντριου και τον πρίγκιπα Έντουαρντ, που θα είναι επικεφαλής της νεκρώσιμης πομπής, ακολουθώντας το φέρετρο με τη σορό της Ελισάβετ.

Πίσω τους θα ακολουθούν ο γαμπρός της βασίλισσας, αντιναύαρχος σερ Τίμοθι Λόρενς, ο εξάδελφος  της βασίλισσας, δούκας του Γκλόουτσεστερ και η νύφη της. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την τήρηση σιγής δύο λεπτών σε όλη τη Βρετανία προς τιμή μίας εξαιρετικής βασίλισσας, πριν η σορός της τοποθετηθεί δίπλα στον σύζυγό της, Φίλιππο.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Νέο «χτύπημα» στη Ρωσία – Υπό κρατική διαχείριση το διυλιστήριο Rosneft (Video)

«Πλάτες» Στόλτενμπεργκ στην Τουρκία: «Έχει υποφέρει από την τρομοκρατία» – Βλέπει «κάποιες ελληνοτουρκικές διαφορές»

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πότε και πώς έμαθε ο Κάρολος ότι η μητέρα του πεθαίνει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:44