search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 03:40
MENU CLOSE

Ευρωμπάσκετ 2022: Ισπανία-Γαλλία 88-76 – Η Ισπανία Πρωταθλήτρια Ευρώπης (Photo | Video)

18.09.2022 23:18
France-Espana_new

Η Εθνική ομάδα της Ισπανίας, μετά από έναν σκληρό τελικό νίκησε δίκαια την αντίστοιχη ομάδα της Γαλλίας και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2022 με 88-76, για 4η φορά στην ιστορία της.

Η Εθνική Ισπανίας, μία εξαιρετική μπασκετική σχολή, μία ξεχωριστή μπασκετική κουλτούρα, ήρθε στο Βερολίνο και πήρε τα πάντα. Επικράτησε της Γαλλίας στον τελικό κατακτώντας το πρώτο Χρυσό μετάλλιο μετά το 2015.

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκανε η Ισπανία στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 2022 κόντρα στην Γαλλία, έχοντας έναν «διαστημικό» Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (MVP) με 27 πόντους (7/9 τρίποντα, 2/2 δίποντα, 2/2 βολές).

Ο «Μπο Κρουζ», όπως είναι το κινηματογραφικό του όνομα, ήταν σε τρομερή κατάσταση, παίρνοντας από το χέρι την ομάδα του για να την οδηγήσει στο +10 του ημιχρόνου.

Η γαλλική άμυνα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να προσαρμόσει την άμυνα πάνω του με αποτέλεσμα ο Ερνανγκόμεθ να στήνει ισπανικό πάρτι.

Μάλιστα ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία που σκόραρε πάνω από τρία τρίποντα σε τελικό Ευρωμπάσκετ μετά από τον Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς το 1995 (όταν είχε 9/12 κόντρα στην Λιθουανία).

Διαβάστε επίσης:

Παύλος Φύσσας: Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του (Photo | Video)

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν μας αφορούν σενάρια συνεργασίας με τη ΝΔ – Κάτι τέτοιο θα ήταν πράγματι τερατογένεση»

BBC: Αντιδράσεις στο Twitter – Έγραψαν «Παύλος, διάδοχος της Ελλάδας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20