search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:09
MENU CLOSE

Παύλος Φύσσας: Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι 9 χρόνια από τη δολοφονία του

18.09.2022 12:43
Paulos Fyssas_new

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Κυριακή 18/9 από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το 2013, από το μέλος της «Χρυσής Αυγής» Γιώργο Ρουπακιά.

Οι εκδηλώσεις μνήμης στον αντιφασίστα μουσικό που άρχισαν την περασμένη Δευτέρα περιλάμβαναν εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και stand up, στον χώρο του Σιλό των Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Το απόγευμα οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την προγραμματισμένη αντιφασιστική πορεία, που διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και πολλές άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες, και θα ξεκινήσει από το μνημείο του Παύλου Φύσσα για να καταλήξει στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

Λόγω της πορείας, κλειστός θα είναι ο σταθμός του μετρό Κορυδαλλός από τις 3 μ.μ. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί θα διέρχονται από εκεί χωρίς να γίνεται αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών.

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα και άλλες πόλεις.

Στις 18:00 υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και στις 19.00 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα, από τη Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού.

«Δεν υπάρχει φόβος για συνολική αθώωση»

Στο μεταξύ, στις 28 Σεπτεμβρίου αναμένεται η νέα δίκη στο Εφετείο της εγκληματικής οργάνωσης.

Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, κα Ελευθερία Τομπατζόγλου, μίλησε στην ΕΡΤ, τονίζοντας πως οι ποινές για κάποιους κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων και ο ηγετικός πυρήνας της ΧΑ δηλαδή οι βουλευτές έχουν εφεσιβληθεί από πλευράς εισαγγελέα, που σημαίνει ότι η απόφαση ελέγχεται και για το ύψος των ποινών.

«Δεν υπάρχει ο φόβος για συνολική αθώωση των κατηγορούμενων αλλά καθώς μιλάμε για μία κρίση από το μηδέν οφείλουμε να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Θα παραθέσουμε τα στοιχεία από την αρχή, έχουμε πίστη ότι το αποτέλεσμα θα είναι καταδικαστικό», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην Κρήτη: Δύο νέες αυτοκτονίες μέσα σε λίγες ώρες

Άκης Τσοχατζόπουλος: Στοιχεία «φωτιά» στην τρίτη διαθήκη – Τι θα συμβεί αν κάποιος «τολμήσει να αμφισβητήσει» αυτά που γράφει (Photo)

Θρίλερ στην Καστοριά: Βρήκαν θαμμένη κοντά σε γήπεδο την ηλικιωμένη που είχε εξαφανιστεί (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:08