search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:59
MENU CLOSE

Οικονόμου για ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών: Η χώρα δεν θα παραμείνει ακυβέρνητη

19.09.2022 14:15
giannis_oikonomou_new

Χωρίς να αλλάξει το βασικό προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ – περί ισχυρής εντολής ήδη από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση – παρά ταύτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν φάνηκε διατεθειμένος να κλείσει εντελώς το «παράθυρο» μετεκλογικών συνεργασίων για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Με αφορμή δηλώσεις του ΥΠΕΣ, Μάκη Βορίδη, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ουκ ολίγες φορές στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι βασικός στόχος είναι οι ισχυρές κυβέρνησεις με ισχυρές και ομοιογένεις κοινοβουλευτικές ομάδες και ότι επιδίωξη της ΝΔ είναι ο στόχος αυτός να αποτυπωθεί ήδη από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η ΝΔ δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη, αφήνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ανοιχτό ένα «παράθυρο» για μετεκλογικές συνεργασίες, αν και στις δεύτερες εκλογές, με το νόμο Θεοδωρικάκου, δεν επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας.

Παρά ταύτα, επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «πολιτική τερατογένεση» για να περιγράψει το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης χωρίς το πρώτο κόμμα.

Κατά τα λοιπά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ενημέρωσης σε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσία του στη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του από το βήμα της. Ο Γ. Οικονόμου κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα για ανερμάτιστη και ακατάσχετη παροχολογία, προσθέτοντας ότι αν εφάρμοζε τα όσα εξήγγειλε θα οδηγούσαν τη χώρα σε χρεοκοπία και νέο μνημόνιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το κόστος των μέτρων Τσίπρα θα είναι 23 δισ. ευρώ για το 2023 και άλλα 10 δισ. για τα επόμενα χρόνια, κάτι που έθετε τη χώρα εκτός στόχων του προγράμματος σταθερότητας, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για αδίστακτες πολιτικές απάτες και λέγοντας ότι με τις πολιτκές του ή λέει ψέματα ή θα προχωρήσει σε νέα φοροεπιδρομή ή θα οδηγήσει τη χώρα σε νέα μνημόνια.

Αναφερόμενος ειδικά στην εξαγγελία Τσίπρα περί κρατικοποίησης της ΔΕΗ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «άγνοια» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την πηγή του προβλήματος, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παρέλαβε την επιχείρηση στα όρια της κατάρρευσης και σήμερα πέραν των δυνατοτήτων για επενδύσεις σε ΑΠΕ, μπορεί να προχωρήσει σε ουσιαστική στήριξη των καταναλωτών και προσθέτοντας ότι το κόστος αυτής της κίνησης θα ήταν 13-14 δισ. ευρώ

Σημειώνεται ότι σε ερώτηση του «Π», σχετικά με την πρό(σ)κληση Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τηλεμαχία, ο Γ. Οικονόμου είπε ότι ήδη έχουν υπάρξει περισσότερες από 20 φορές συζητήσεις στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, προσθέτοντας ότι όταν έλθει η ώρα (σ.σ. προεκλογική περίοδος) «θα ανταποκριθούμε με χαρά» για τηλεοπτικό debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση σχετικά με το ατόπημα ξένων ΜΜΕ να αποκαλέσουν τον Παύλο ως «διάδοχο του θρόνου», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια ιδιότητα στην Ελλάδα και ότι το πολιτειακό έχει λυθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Αναστάτωση στην Τουρκία για το Αιγαίο: «Θα γίνει νέο Ναυαρίνο – Ελλάδα-ΗΠΑ θα μας βυθίσουν τον στόλο» (video)

Συρίγος για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Θα λειτουργήσει όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν (Video)

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Τάχθηκε υπέρ μιας «καθαρής λύσης» με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ από τις πρώτες κάλπες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:57