search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:40
MENU CLOSE

Συρίγος για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Θα λειτουργήσει όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν (Video)

19.09.2022 11:45
panepistimiaki_astynomia_new

Για «κάποιες μικρές ομάδες» που διαφωνούν με την σύσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας έκανε λόγο ο Άγγελος Συρίγος.

Παράλληλα ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, τόνισε με έμφαση ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα λειτουργήσει κανονικά.

«Κάθε αρχή και δύσκολη», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega, αναφερόμενος στην παρέμβαση της αστυνομίας πέρυσι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όσον αφορά τις φοιτητικές εστίες, αποκάλυψε πως η ηγεσία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα ανακατασκευάσει τις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου.

«Είναι μια κατάσταση χαοτική, όπου κινδυνεύεις πλέον», δήλωσε ο Άγγελος Συρίγος τονίζοντας την ανάγκη ελέγχου εισόδου στον χώρο.

Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τοποθέτησης συστημάτων τουρνικέ στις εισόδους των εστιών και των βιβλιοθηκών προκειμένου να εισέρχονται μόνο όσοι έχουν το δικαίωμα».

Αναφορικά με τις κλειστές εστίες, είπε πως είναι ακατάλληλες για διαβίωση και έχει ξεκινήσει πρόγραμμα ανακατασκευής τους.

«Έχουμε αυτό που αλλάζει τα δεδομένα. Πρόκειται για το στεγαστικό επίδομα που αφορά τους φοιτητές. Το επίδομα αυξάνεται από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ, όμως εάν ένας φοιτητής συγκατοικεί το επίδομα πηγαίνει στα 2.000 ευρώ. Αυτό μέχρι να φτιαχτούν φοιτητικές εστίες και να καλύψουμε βασικές ανάγκες δίνει μία σοβαρή ανάσα», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη: Έθεσαν θέμα μη νόμιμης σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Τάχθηκε υπέρ μιας «καθαρής λύσης» με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ από τις πρώτες κάλπες

«Χοντρός» τσακωμός μεταξύ Άδωνι και Τσίπρα: «Θα σου μάθω ότι δεν σου έμαθαν οι γονείς σου» – «Το ύφος αυτό στο σπίτι σου» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34