search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:24
MENU CLOSE

Συρίγος για στέγαση εκπαιδευτικών: Να το λύσουν οι δήμοι, μην περιμένουν όλοι το «κράτος – πατερούλη» (video)

16.09.2022 11:02
SYRIGOS_252

Για το τεράστιο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν κατάλυμα στην επαρχία και ειδικότερα στα νησιά καθώς οι τιμές είναι απλησίαστες ρωτήθηκε ο Άγγελος Συρίγος.

Συγκεκριμένα στον Υφυπουργό τέθηκε το ερώτημα, αν η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να δοθεί κάποιο βοήθημα, με τη μορφή επιδόματος στους ανθρώπους αυτούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν στέγη και να μπορούν να παρουσιαστούν στα σχολεία που τοποθετήθηκαν.

Ωστόσο ο Άγγελος Συρίγος πέταξε το «μπαλάκι» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθως όπως είπε «δεν μπορεί να είναι το κράτος πατερούλης, που θα τα λύνει όλα».

Συγκεκριμένα δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Όταν αναφερόμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις, μιλάμε για πολύ πλούσιους δήμους που βγάζουν πολλά χρήματα από τον τουρισμό» είπε αρχικά ο Υφυπουργός Παιδείας.

«Τα προβλήματα αυτά καλό θα είναι να αντιμετωπίζονται από τις τοπικές κοινότητες. Έχουμε το πολύ καλό παράδειγμα του δήμου Ύδρας που δίνει σχετικό επίδομα στους εκπαιδευτικούς που πηγαίνουνε», πρόσθεσε.

«Ας έχουμε κατά νου ότι δεν μπορεί να είναι το κράτος πατερούλης, που θα τα λύνει όλα, από την Αθήνα, από το Μαρούσι. Και οι τοπικές κοινωνίες βλέπουν τις δικές τους ανάγκες και τις αντιμετωπίζουν. Έχουμε το ίδιο πρόβλημα και στα πανεπιστήμια διότι έχουμε φοιτητές που δεν μπορούν να βρουν δωμάτια. Κι η λύση εκεί είναι αύξηση του στεγαστικού επιδόματος (για τους φοιτητές) και δημιουργία εστιών σε βάθος χρόνου» είπε ακόμη ο Υφυπουργός.

«Έχω την αίσθηση ότι πολλές φορές οι τοπικές κοινωνίες περιμένουν το κράτος πατερούλη να παρέμβει…» επανέλαβε ο Άγγελος Συρίγος.

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα εφαρμοστεί»

Ο Υφυπουργός Παιδείας υπεραμύνθηκε και της κατάργησης του ασύλου στα Πανεπιστήμια και έκανε λόγο για «αλλαγή μεταπολιτευτικής νοοτροπίας». Παράλληλα είπε ότι «η Πανεπιστημιακή Αστυνομία είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί».

Όσο για αυτούς που αντιδρούν σύμφωνα με τον υπουργό είναι «εντελώς μειοψηφικές ομάδες χωρίς κοινωνικό αντίκρυσμα».

«Αν δεν τους ενοχλείς, δεν έχεις παραβατικότητα. Αν τους ενοχλήσεις λιγο, προκαλούν καταστροφές, καταστρέφουν βιβλιοθήκες, βάζουν φωτιές» ισχυρίστηκε ο Άγγελος Συρίγος, και είπε ότι οι «μειοψηφικές» αυτές ομάδες ανήκουν στην «αντιεξουσιαστική αριστερά».

Διαβάστε επίσης:

«Σκοτωμός» Σβέρκου – Πορτοσάλτε για τους πρόσφυγες στον Έβρο – «Ο Ερντογάν, ο ΣΥΡΙΖΑ και κάτι αριστερούληδες τα λέγανε αυτά» (video)

Το τετ α τετ φοιτητή με ΜΑΤατζή: Το βίντεο από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έγινε viral (photo/video)

Νεκρός 50χρονος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Έπαθε ανακοπή εν ώρα εργασίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:24