search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:31
MENU CLOSE

Συρίγος: Ιστορική στιγμή οι συλλήψεις στην ΑΣΟΕΕ – Μέσα στο 2022 η Πανεπιστημιακή Αστυνομία (video)

13.01.2022 12:46
syrigos_new

Την ικανοποίηση του για την έφοδο της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ εξέφρασε ο Άγγελος Συρίγος,Υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει μεταπολιτευτικά ενώ προανήγγειλε για μέσα στο 2022 την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, που όπως είπε έχει καθυστερήσει για λόγους γραφειοκρατίας.

«Χθες είχαμε μα ιστορική στιγμή. Η ιστορική στιγμή ήταν όταν μπήκε μέσα η αστυνομία κα συνέλαβε άτομα για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις, δηλαδή γκρέμιζαν, κατέστρεφαν δημόσια περιουσία. Συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει μεταπολιτευτικά. Η κατάληψη στη Θεσσαλονίκη έχει εγκαταλειφθεί. Κι ο λόγος που έχουν φύγει από μέσα ήταν ότι ξέρανε ότι θα έμπαινε σε λίγη ώρα η αστυνομία.

Έχουμε μια κατάσταση δεκαετιών και αυτή τη στιγμή η Πολιτεία σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές ξαναπαίρνει πίσω προς όφελος της φοιτητικής κοινότητας, τους χώρους που ανήκουν στο Πανεπιστήμιο.

Πήραμε την κατάληψη Βανκούβερ από την ΑΣΟΕΕ. Πήραμε το κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο. Πήραμε την κατάληψη του Βιολογικού και θα γίνει τώρα βιβλοθήκη. Όλο αυτό το σύστημα που είχε συνηθίσει επί δεκαετίες να αισθάνεται “νοικοκύρης” αντιδρά» είπε ο Άγγελος Συρίγος.

«Αυτό που έγινε χθες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο… Είχαν χτίσει οι Πρυτανικές Αρχές έναν τοίχο, και πήγαν με κομπρεσέρ και με τρυπάνια να τον ρίξουν κάτω. Σαν να είναι νοικοκύρηδες. Και για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά τα μεταπολιτευτικά υπήρξαν άμεσες συλλήψεις αυτών που κατέστρεφαν δημόσια περιουσία.

Σύστημα είναι όλες αυτές οι περιθωριακές και μειοψηφικές ομάδες που δεν έχουν κανένα κοινωνικό αντίκρυσμα. Μπορεί να είχαν στην πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο. Και οι οποίες αυτή τη στιγμή θεωρούν ότι ο χώρος των Πανεπιστημίων είναι μαγαζάκι τους. Και αντιδρούν ως οι “νοικοκυραίοι” στο μαγαζί. Σου λέει “γιατί μου παίρνεις την κατάληψη”. Γι’ αυτό υπάρχει αυτή η αντίδραση τώρα. Θα μου πείτε γιατί δεν έγινε τον προηγούμενο 1,5 χρόνο. Γιατί τα Πανεπιστήμια ήταν κλειστά. Οι καταλήψες ήταν κλειστές. Τώρα που ξανάνοιξε το Πανεπιστήμιο προσπαθούν να επανακαταλάβουν τον χώρο που θεωρούν ότι δικαιωματικά τους ανήκει. Βλέπουν ότι υπάρχει σθεναρή αντίδραση και τους διώχνουμε και για αυτόν τον λόγο βλέπουμε αυτά τα επεισόδια…» πρόσθεσε.

Μέσα στο 2022 η Πανεπιστημιακή αστυνομία

«Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία προχωράει. Οι καθυστερήσεις που υπήρξαν δεν ήταν κυβερνητική επιλογή. Είναι μοιραίες γραφειοκρατικές συνέπειες. του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το κράτος. Μέσα στο 2022 θα μπουν μέσα στα Πανεπιστήμια. Αυτό αφορά το ΑΠΘ, η Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, και το Πάνω Πολυτεχνείο.

Ο στόχος είναι να αποτρέπονται παράνομες ποινικές πράξεις. Είναι αυτονόητο ότι θα λειτουργεί αποτρεπτικά από το να μπουν στα Πανεπιστήμια όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι», είπε ο Υφυπουργός.

Για τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Απαντώντας σε ερώτηση τηλεθεατή γιατί ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ που δέχτηκε επίθεση εξακολουθεί να διδάσκει παρά την εμπλοκή του σε υπόθεση παιδεραστίας, ο Άγγελος Συρίγος απάντησε ότι η υπόθεση βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης και δεν έχει ακόμη ασκηθεί δίωξη σε βάρος του εν λόγω καθηγητή.

Γα την υπόθεση της τοκογλυφίας ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχει ασκηθεί δίωξη ο Άγγελος Συρίγος είπε ότι «πρόκειται για μια διαμάχη μεταξύ καθηγητών, και πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις εξετάζεις να δεις το σύνολο των στοιχείων…». Παράλληλα υποστήριξε ότι ένας από τους μηνυτές είναι καταδικασμένος σε πολυετή φυλάκιση…

Καταλήγοντας υποστήριξε ότι ο ξυλοδαρμός του καθηγητή έγινε «από αυτές τις ομάδες για να αποκτήσουν μια στοιχειώδη κοινωνική νομιμοποίηση. Για να πουν ότι εκεί που ολιγωρεί το κράτος και οι Πρυτανικές Αρχές, ερχόμαστε εμείς και είμαστε ο Λαϊκός Τιμωρός…»

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση: Στις 10,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για πανδημία και ακρίβεια

Γιώργος Παπανδρέου: Θα βραβευτεί στην Άγκυρα με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Cankaya

Η ώρα της κρίσης για την Αυγή – Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:28