search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:48
MENU CLOSE

Ο «άλλος» Τσιπρας στην ΔΕΘ, το «Mea Culpa» στη μεσαία τάξη και το φρένο στους Άραβες για την είσοδο στην Εθνική

19.09.2022 06:00
Alexis Tsipras_new

Χαίρετε και καλή εβδομάδα.

Ένα διαφορετικό Αλέξη Τσίπρα είδαμε στην 86η ΔΕΘ σε σχέση μ’ άλλες χρονιές. Τουλάχιστον από το 2019, ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οικονομικό πρόγραμμα σε στοχευμένα κοινά, κοστολογημένο γύρω στα 6 δισ. Και στη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε χωρίς τους γνωστούς χαρακτηρισμούς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά πολύ σκληρός πολιτικά για το σύνολο της κυβέρνησης και τα πεπραγμένα της.
Για μια ακόμα φορά ένα «Mea Culpa» προς την μεσαία τάξη αυτή τη φορά, πιο ξεκάθαρα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ το πλήρωσε πολιτικά και τώρα είχε στο πρόγραμμα του, πολλές σημαντικές αναφορές.
Ενδιαφέρουσα και η απάντηση του για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αφού ήταν λιγότερο τοξική από το παρελθόν και παρότι «διαβάστηκε» αρνητικά, άφησε ένα παράθυρο για μελλοντικές προσεγγίσεις σε «ειδικά θέματα». Κάτι έχουμε καταλάβει κι εμείς που το λέμε.

Να πούμε ότι ο τρόπος που αντιμετώπισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος τους δημοσιογράφους, με τη σειρά των ερωτήσεων και την αξιολόγηση, ήταν εξαιρετικός κι έτσι εξέθεσε περαιτέρω τον έτσι κι αλλιώς εκτεθειμένο Κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Πολλές κουβέντες και πολλά γραφόμενα για το ενδιαφέρον αραβικών fund για το 20% της Εθνικής Τράπεζας που σχεδιάζει να πουλήσει το ΤΧΣ. Μαθαίνω ότι μια τέτοια πώληση σ’ αυτή την κατεύθυνση, δεν βρίσκει σύμφωνο το Δ.Σ. της Εθνικής.
Τουλάχιστον το σημερινό ΔΣ. Αν αυτό αλλάξει το 2023 ίδωμεν. Αλλά μου φαίνεται, πως ούτε η παρούσα κυβέρνηση είναι ζεστή στο να πουληθεί επί των ημερών της το ποσοστό της Εθνικής.

Διαβάστε επίσης:

Η ΔΕΘ του Τσίπρα, τα γκολ από… τα αποδυτήρια στη συνέντευξη Τύπου και ο εξωφυλαρούχας Οικονόμου

Το (παραλίγο) πετσόκομα του Πέτσα, η επιστράτευση των πρώην και το εμπάργκο σε κορυφαίο υπουργό

Ποιοι παίζουν το «παιχνίδι» για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής – Ποιοι αποκλείονται από τα ημιτελικά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:31