search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:05
MENU CLOSE

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα πιστά της κόργκι και το άλογό της την περίμεναν έξω από το Ουίνδσορ

19.09.2022 20:59
aloga- corgies- kideia elisavet- new
Photo: Twitter

Το περίφημο βρετανικό πρωτόκολλο ακολουθήθηκε πιστά στην πολύωρη κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ εμπλουτισμένο με συμβολισμούς από την 70χρονη θητεία της μονάρχη στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από τον τελευταίο αποχαιρετισμό στη Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μεγάλες της αγάπες, το άλογό της και τα σκυλιά ράτσας κόργκι.

Το μαύρο πόνι της βασίλισσας Ελισάβετ, η Έμμα, συνοδευόμενο από τον ιπποκόμο του, παρακολούθησε τη νεκρική πομπή να μπαίνει στο Κάστρο του Ουίνδσορ και να οδεύει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Photo: Twitter

Τα δύο κόργκι της βασίλισσας, η Σάντι και ο Μίουικ, μεταφέρθηκαν επίσης από το προσωπικό στους κήπους της βασιλικής κατοικίας για να περιμένουν την άφιξη της σορού της βασίλισσας.

Η Ελισάβετ αγαπούσε πολύ τα σκυλάκια κόργκι και τα άλογα και απολάμβανε την ιππασία, ενώ η βασιλική σύζυγος Καμίλα θα αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης εκτροφής αλόγων.

Μέσα σε 70 χρόνια η βασίλισσα είχε πάνω από 30 τέτοια σκυλιά στην κατοχή της. Το ακριβές όνομα της ράτσας τους είναι Pelmbroke Welsh Corgi.

Έχουν απεικονιστεί και απαθανατιστεί σε διάφορα έργα τέχνης, όπως αγάλματα, επαγγελματικές φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής. Για παράδειγμα, το νόμισμα κορώνας για το Χρυσό Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ απεικονίζει τη βασίλισσα με ένα κόργκι.

Μάλιστα, τα βασιλικά κόργκι έχουν κάνει αρκετές δημόσιες εμφανίσεις και έχουν γίνει αφιερώματα σε αυτά από ΜΜΕ παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως το Vanity Fair που τα φιλοξένησε σε εξώφυλλο το 2016.

Τα κόργκι είχαν εμφανιστεί και στο περίφημο βίντεο της βασίλισσας Ελισάβετ με τον Τζέιμς Μποντ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

Τώρα, ο Μουίκ και η Σάντι θα τεθούν υπό τη φροντίδα του πρίγκιπα Άντριου και της πρώην συζύγου του, Σάρα Φέργκιουσον.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα δάκρυα της πριγκίπισσας Σάρλοτ στην κηδεία

Το τελευταίο «αντίο» στη βασίλισσα Ελισάβετ: Στην κρύπτη του κάστρου του Ουίνδσορ η σορός της (Photos/Videos)

Bασίλισσα Ελισάβετ: Τα σχόλια για την παρουσία της Μέγκαν Μαρκλ στην κηδεία – Οι «απαιτήσεις» των Σάσεξ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:05