search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:01
MENU CLOSE

Εξεταστική: «Θρίλερ» με τον φάκελο παρακολούθησης Ανδρουλάκη

21.09.2022 15:37
eksetastiki-12-new

Το αρχείο παρακολουθήσεων της ΕΥΠ για τον Νίκο Ανδρουλάκη βρίσκεται στο επίκεντρο της κατάθεσης του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές.

H συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση γιατί προηγήθηκε συζήτηση για τα διαδικαστικά, καθώς ενημερώθηκε η Επιτροπή ότι η εκπρόσωπος της εταιρείας Intellexa, η οποία ήταν καθορισμένο να καταθέσει αύριο, δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό.

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε την εξέταση του εκπρoσώπου της εταιρείας Intellexa μέσω τηλεδιάσκεψης, ωστόσο η πλειοψηφία το απέρριψε και πρότεινε ο μάρτυρας να απαντήσει εγγράφως σε ερωτήματα από όλα τα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορεί τη ΝΔ για οργανωμένη συγκάλυψη σε συνεννόηση με την Intellexa.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ράμμος επανήλθε και σήμερα με καταγγελία για άρνηση συνεργασίας από τον νυν διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη. Όπως φέρεται να είπε, ζήτησε το φάκελο, αλλά δεν του τον έδωσαν, ρώτησε εάν έχει καταστραφεί και δεν έλαβε απάντηση, επομένως δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τι έχει συμβεί τελικά.

Ακόμη, ο ίδιος φέρεται να είπε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν είχε πρόσβαση στην αίτηση για άρση τηλεφωνικού απορρήτου σε σχέση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη.

Άλλες πηγές εστίαζαν σήμερα στο ότι ο Ράμμος φέρεται να κατέθεσε ότι δεν έχει «βρει τίποτα μέχρι στιγμής για περιπτώσεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα των 6 πολιτικων κομματων που έχουν προβεί σε καταγγελίες. Ούτε για νόμιμες επισυνδέσεις ούτε για το Predator» ενώ το μόνο μου μένει, διαδικαστικά, είναι ο έλεγχος του κ. Βελόπουλου.

Κατά τη χθεσινή κατάθεσή του άφησε αιχμές κατά της ΕΥΠ στην υπόθεση Ανδρουλάκη. Διαρροές αναφέρονταν σε διαβεβαιώσεις του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου περί βέβαιης καταστροφής του φακέλου Ανδρουλάκη, την ίδια ημέρα της καταγγελίας με εντολή Κοντολέοντα, ωστόσο άλλες πηγές έλεγαν πως απάντησε ότι «δεν μπορώ ειλικρινά να γνωρίζω».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ από τις 5 Μαϊου είχε επισήμως ενημερωθεί από την ΕΥΠ αναφορικά με την προγραμματισμένη καταστροφή του υλικού επισυνδέσεων που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Ιουλίου. Μάλιστα ο μάρτυρας φέρεται να διευκρίνισε ότι η ΑΔΑΕ δε συμμετείχε στη διαδικασία καταστροφής καθώς εμπιστευόταν την ΕΥΠ στην οποία είχε πραγματοποιήσει ελέγχους στο παρελθόν χωρίς να διαπιστώσει το παραμικρό πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για τις υποκλοπές: Συνεχίζεται η κατάθεση του Χρήστου Ράμμου

ΠΑΣΟΚ: Ψηλά στην ατζέντα το θέμα των υποκλοπών – Γιατί βλέπει Σακελλαροπούλου ο Ανδρουλάκης

Νέα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ – Τι συζήτησαν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24