search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:06
MENU CLOSE

Χρήστος Ράμμος στην εξεταστική: Ο φάκελος Ανδρουλάκη καταστράφηκε την ημέρα της καταγγελίας

20.09.2022 17:32
eksetastiki-12-new

Με την κατάθεση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου συνεχίστηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση των υποκλοπών και της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά την κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, διαβάζοντας σχετικό πρακτικό της ΕΥΠ, είπε πως τα αρχεία παρακολούθησης Ανδρουλάκη καταστράφηκαν την ημέρα της καταγγελίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με εντολή του τότε διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, στις 29 Ιουλίου.

Επιπλέον, ο κ. Ράμμος φέρεται να είπε ότι η αρχική απάντηση του κ. Δεμίρη στο αίτημα πρόσβασης του φακέλου ήταν ότι δεν ξέρει αν υπάρχει. «Ήξερε μόνον ένα έγγραφο του Παναγιώτη Κοντολέοντα και της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου προς τον πάροχο για πιστοποίηση αριθμού», τόνισε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ είπε ότι επέμειναν και σε νέο έλεγχο μετά δύο τρεις μέρες, τους δοθηκε από ΕΥΠ έγγραφη δήλωση Δεμίρη ότι η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΕΥΠ φέρεται να επικαλέσθηκε απόρρητο και καθήκον εχεμύθειας για να μην δώσει άλλες απαντήσεις, με τον κ. Ράμμο να χαρακτηρίζει αυτή τη στάση ως «υπεκφυγή» και «άρνηση συνεργασίας».

Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ φέρεται να πρόσθεσε ότι η ΕΥΠ δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο στην Αρχή που έχει από το Σύνταγμα την ελεγκτική αρμοδιότητα σε αυτή.

Για την εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου, αρμόδια για την ΕΥΠ, φέρεται να είπε ότι η κρίση της είναι ανέλεγκτη και ότι δεν μπορεί να δείξει στοιχεία. Φέρεται να είπε πως παρατήρησε επίσης άρνηση συνεργασίας με υπεκφυγές.

«Πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη» φέρεται να συμπέρανε ο Χρήστος Ράμμος, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς και ότι «δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η αδιαφάνεια».

Διαβάστε επίσης:

Θεόδωρος Καράογλου: «Διαγνώστηκα με καρκίνο στο στήθος» – Η συγκινητική ανάρτηση

Δένδιας για τουρκικές δηλώσεις: Σαφής και υπαρκτή απειλή κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας

Εξεταστική Επιτροπή: Συνεχίζεται η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:06