search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:01
MENU CLOSE

Ιράν: Με «αποφασιστική αντιμετώπιση» της εξέγερσης προειδοποιεί ο Ραΐσι – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

25.09.2022 15:56
iran229_new

Nα αντιμετωπίσει «αποφασιστικά» τις διαδηλώσεις που κατακλύζουν το Ιράν με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, προειδοποίησε ο πρόεδρος της χώρας, Εμπραχίμ Ραϊσί.

Ο Ραΐσι έκανε την εν λόγω δήλωση μετά την ένατη συνεχόμενη ημέρα κινητοποιήσεων με τους διαδηλωτές να αψηφούν τη βίαιη καταστολή, που σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους 41 άνθρωποι, αν και σύμφωνα με τον απολογισμό της ΜΚΟ Iran Human Rights (IHR) το απόγευμα της Παρασκευής οι νεκροί υπερβαίνουν τους 50.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν επίσης συλληφθεί, με διαδηλώσεις να αναφέρονται στις περισσότερες από τις 31 επαρχίες της χώρας.

Τα κρατικά ΜΜΕ του Ιράν ανέφεραν ότι ο Ραϊσί μίλησε το Σάββατο με συγγενή μέλους της παραστρατιωτικής δύναμης Basij, που σκοτώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης καταστολής στη βορειοανατολική πόλη Μασάντ με τον πρόεδρο να τονίζει ότι οι Αρχές πρέπει «να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά όσους αντιτίθενται στην ασφάλεια και την ηρεμία της χώρας».

Ο Ραϊσί «τόνισε την ανάγκη να γίνει διάκριση μεταξύ διαμαρτυρίας και διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και χαρακτήρισε τα γεγονότα… ταραχή», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης:

Iταλικές εκλογές: Τι θα σήμαινε για την ΕΕ μια ακροδεξιά κυβέρνηση

Ουκρανία: Η φιλορωσική διοίκηση της Χερσώνας κατηγορεί τον ουκρανικό στρατό ότι βομβάρδισε ένα ξενοδοχείο

Λίβανος: Ξανανοίγουν οι τράπεζες την Δευτέρα, μετά το μπαράζ «ληστειών»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:57