search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 00:19
MENU CLOSE

Θρίλερ με τον Nord Stream: Η Ευρώπη βλέπει σαμποτάζ

28.09.2022 07:31
leak1

Οι χθεσινές διαρροές που εντοπίστηκαν στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, φανερώνουν την εργαλειοποίηση της ενέργειας εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία, που εξελίσσεται σε θρίλερ με πολλές προεκτάσεις.

Σίγουρα δεν αποτελούν σύμπτωση, οι τρεις διαρροές που έγιναν χθες σε δύο διαφορετικούς αγωγούς σε διάστημα λίγων ωρών, όπως εκτιμούν αναλυτές, και δεν αποκλείεται η πιθανότητα σαμποτάζ με το εν λόγω σενάριο να έχει τις περισσότερες πιθανότητες, με τους δράστες να παραμένουν άγνωστοι.

Η CIA είχε προειδοποιήσει τη Γερμανία πριν από εβδομάδες για πιθανές επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, ανέφερε χθες Τρίτη το γερμανικό περιοδικό Spiegel, μετά την αναφορά διαρροών φυσικού αερίου στους ρωσικούς αγωγούς.

Καταγράφηκαν εκρήξεις κοντά στο σημείο με τις διαρροές φυσικού αερίου

Το σενάριο του σαμποτάζ ενισχύεται και από τις αναφορές για εκρήξεις κοντά στους αγωγούς, όπου σεισμολόγοι στη Σουηδία έκαναν λόγο για υποβρύχιες εκρήξεις προτού εμφανιστούν οι διαρροές με τις τεράστιες φυσαλίδες.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν εκρήξεις», δήλωσε χθες ο Μπγιορν Λουντ του Εθνικού Κέντρου Σεισμολογίας της Σουηδίας.

Ο σουηδικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SVT μετέδωσε χθες ότι οι σεισμολόγοι κατέγραψαν εκρήξεις κοντά στους αγωγούς Nord Stream τις τελευταίες 36 ώρες.

Την ισχυρότερη δυνατή απάντηση θα δώσει η ΕΕ

Την «ισχυρότερη δυνατή απάντηση» θα φέρει οποιαδήποτε σκόπιμη κίνηση κατά της ευρωπαϊκής ενέργειας προανήγγειλε χθες βράδυ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο θρίλερ με τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream, για τις οποίες η Δανία και η Σουηδία μίλησαν για σαμποτάζ.

«Είναι σημαντικό να διερευνήσουμε τώρα τα περιστατικά, να έχουμε πλήρη σαφήνεια σχετικά με τα γεγονότα και τους λόγους. Οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή ευρωπαϊκής ενεργειακής υποδομής είναι απαράδεκτη και θα οδηγήσει στην ισχυρότερη δυνατή απάντηση», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Διαβάστε επίσης

Kούβα: Χωρίς ρεύμα μετά το χτύπημα του κυκλώνα Ίαν

Ισορροπίες τρόμου στον Αρκτικό Κύκλο – Ταυτόχρονη παρουσία κινεζικών, ρωσικών και αμερικανικών πολεμικών (Photos/Videos)

Δημοψηφίσματα στην Ουκρανία: Προσάρτηση στη Ρωσία με… σταλινικά ποσοστά «δείχνουν» τα πρώτα αποτελέσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 00:19