search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:59
MENU CLOSE

Γλυπτά του Παρθενώνα: Αρνητική στην επιστροφή τους στην Ελλάδα η Λιζ Τρας – «Δεν το υποστηρίζω» (video)

05.10.2022 13:03
liz truss
Andrew Parsons / No 10 Downing Street

Αρνητική στο ενδεχόμενο επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα παρουσιάστηκε η Βρετανή πρωθυπουργός, Λιζ Τρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο GB News.

«Πρέπει να επιστραφούν τα Γλυπτά στην Ελλάδα; Συμφωνείται με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Οσμπορν που είπε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μία συμφωνία;», ρώτησε την Τρας ο δημοσιογράφος Ντάρεν ΜακΚάφρι.

Η Βρετανή πρωθυπουργός έδειξε να αιφνιδιάζεται από την ερώτηση, απαντώντας λακωνικά πως «δεν το υποστηρίζω».

Δείτε το στιγμιότυπο στο 4:15

«Σε μια περίοδο που η Τρας θα κοιτάζει να χτίσει αξιοπιστία και ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κάπως στριμωγμένο όσον αφορά τη συνολική του εικόνα μετά από την κηδεία (της βασίλισσας) θα είναι μία φανταστική χειρονομία και αυτό είναι που θα της πω», είχε δηλώσει -δύο μόλις μέρες πριν- ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sunday Times.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, είχε δηλώσει στο ραδιοσταθμό LBC πως είναι ανοικτός σε μια συμφωνία με την Ελλάδα, ώστε οι δύο πλευρές να μοιραστούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Πιστεύω πως είναι δυνατή μια συμφωνία για να αφηγηθούν την ιστορία τους τόσο στην Αθήνα όσο και στο Λονδίνο, αν προσεγγίσουμε αυτή την κατάσταση χωρίς προϋποθέσεις ούτε υπερβολικά πολλές κόκκινες γραμμές».

Ερωτηθείς αν μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί ώστε τα Γλυπτά να εκτεθούν για ένα διάστημα στην Ελλάδα και μετά να επιστρέψουν στο Λονδίνο, δήλωσε πως «αυτού του τύπου η διευθέτηση» θα ήταν δυνατή, «κάτι που να επιτρέπει να τα δούμε με όλη τους τη μεγαλοπρέπεια στην Αθήνα και να τα δούμε μαζί με παραδείγματα άλλων πολιτισμών στο Λονδίνο».

Διαβάστε επίσης:

Λορέτα Λιν: Η κόρη του ανθρακωρύχου που έγινε βασίλισσα της country (Photos/Videos)

Εθνική Λυρική Σκηνή: Αναδίπλωση για τη «Στρέλλα» μετά την παραίτηση της Κάθριν Ράιλι

Σίγησε η φωνή των γυναικών της εργατικής τάξης – Πέθανε η Λορέτα Λιν, η τραγουδίστρια-θρύλος της κάντρι (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:58