search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 09:32
MENU CLOSE

Μετρό: Τη Δευτέρα τα εγκαίνια τριών νέων σταθμών στον Πειραιά (Video/Photo)

06.10.2022 10:52
metro pireaus new

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου θα παραδοθούν οι τρεις τελευταίοι σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό στον Πειραιά παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με την παράδοση των σταθμών Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο ολοκληρώνεται το έργο της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό από την Αγία Μαρίνα ως το Δημοτικό Θέατρο με 6 σταθμούς.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, το έργο έπρεπε να είχε παραδοθεί από το 2017, ωστόσο λόγω διάφορων προβλημάτων το έργο καθυστέρησε και παραδόθηκε τμηματικά, με τους τρεις πρώτους σταθμούς να ανοίγουν το καλοκαίρι του 2020.

Παραδίδεται με εκκρεμότητες

Ανάμεσα στις βασικές εκκρεμότητες, όπως διαβάζουμε στο athenstransport.com που θα παραμείνουν και μετά τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών, είναι η προμήθεια του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου για την επέκταση (και οι 6 τελευταίοι σταθμοί της γραμμής διαθέτουν προσωρινό εξοπλισμό χωρίς πύλες), όπως και η προμήθεια επιπλέον διρευματικών συρμών για τα δρομολόγια του Αεροδρομίου.

Καθώς ο αριθμός τους πλέον δεν επαρκεί, τα δρομολόγια μεταξύ Πειραιά και Αεροδρομίου θα πραγματοποιούνται ανά 36 λεπτά, από 30 λεπτά προηγουμένως.

Μώραλης: Αναβάθμιση του Πειραιά

Ο δήμαρχος Πειραιάς Γιάννης Μώραλης μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πάντως ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η λειτουργία των νέων σταθμό του μετρό αφού εκτός όλων των άλλων συνδέεται απευθείας το πρώτο λιμάνι της χώρας με τον αεροδρόμιο, ενώ το εμπορικό κέντρο του Πειραιά είναι προσβάσιμο πλέον απο πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Συμπλήρωσε ότι σε συνδυασμό με την γραμμή του ΗΣΑΠ, το τραμ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο ο Πειραιάς απέκτησε τις συγκοινωνιακές υποδομές που χρειαζόταν για την αναβάθμισή του.

Διαβάστε επίσης

Εξάρχεια – Λόφος Στρέφη: Φωτογραφίες ντοκουμέντο με τα σημάδια στο σώμα του πατέρα που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σε δίκη για τη δολοφονία και την απόπειρα σε βάρος της Τζωρτζίνας – Βούλεμα «καταπέλτης»

Δύο ναυάγια με μετανάστες στο Αιγαίο: Νεκροί και αγνοούμενοι σε Λέσβο και Κύθηρα – Συγκλονιστικές εικόνες (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 09:32