search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 19:49
MENU CLOSE

Ιράν: Λάδι στη φωτιά με νέο θάνατο 16χρονης – Αυτοκτόνησε λένε οι Αρχές (Videos)

07.10.2022 18:42
amini

Οι ιρανικές αρχές διέψευσαν αναφορές ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν ένα 16χρονο κορίτσι κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή, λέγοντας ότι αυτοκτόνησε πέφτοντας από τη στέγη.

Οι αναφορές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η οργάνωση για τα δικαιώματα της Διεθνούς Αμνηστίας ανέφεραν ότι η Σαρίνα Εσμαιλζαντέχ σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας όταν χτυπήθηκε με ρόπαλα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τον θάνατο της 22χρονης Μχσά Αμινί που τέθηκε υπό κράτηση από την Αστυνομία Ηθών.

Οι αρχές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδωσαν μια παρόμοια αιτία θανάτου – πτώση από τη στέγη – για την 17χρονη Nika Shakarami, η οποία σύμφωνα με ακτιβιστές σκοτώθηκε στην Τεχεράνη ενώ διαδήλωνε για τον θάνατο της Αμινί.

H 17χρονη Nika Shakarami

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι περισσότεροι από 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και χιλιάδες συνελήφθησαν σε μια καταστολή των διαδηλώσεων σε εθνικό επίπεδο που σηματοδοτούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για την ιερατική ηγεσία του Ιράν εδώ και χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ζελένσκι για «προληπτικά χτυπήματα» από το ΝΑΤΟ στη Ρωσία – Τι διευκρινίζει το γραφείο του (Video)

Ένταση μεταξύ Μελόνι και Γαλλίδας υπουργού: «Τα λόγια της μοιάζουν με ανάμειξη σε υποθέσεις κυρίαρχης χώρας»

Προσβλητικός ο Ερντογάν: Δεν ξέρω πώς πήρε άδεια ο Μητσοτάκης να μου απαντήσει, δεν θα πέσω στο επίπεδό του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 19:46