search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:04
MENU CLOSE

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Προβληματισμός για τους λίγους μετασεισμούς – Τι μπορεί να έχει συμβεί

10.10.2022 22:10
ger_papadopoulos_new

Τον προβληματισμό του σχετικά με την έλλειψη μετασεισμών μετά τη σεισμική δόνηση των 5,1 Ρίχτερ που έγινε αισθητός και στην Αττική, εκφράζει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «το συγκεκριμένο ρήγμα έχει δώσει στο παρελθόν σεισμό μεγέθους ακόμη και 6 Ρίχτερ και ο προβληματισμός παραμένει».

«Μετά τον δυνατό σεισμό των 5.1 Ρίχτερ, ο οποίος έγινε έντονα αισθητός, δεν έχουμε την αναμενόμενη μετασεισμική ακολουθία. Έχουμε μερικούς μετασεισμούς μικρού μεγέθους, αλλά είναι εξαιρετικά μικρά μεγέθη. Θα περίμενα μετασεισμό έως και 4,5 Ρίχτερ που δεν έχουμε δει ακόμη, αλλά μπορεί πάλι το ρήγμα να έχει “κλειδώσει” και να αργεί να δώσει τους μετασεισμούς που περιμένουμε», πρόσθεσε.

Σχετικά με το ζήτημα αν ήταν ο κύριος σεισμός ή προσεισμός, ο κ. Παπαδόπουλος λέει «το ρήγμα έχει στο παρελθόν δείξει ότι διαθέτει ένα αξιόλογο σεισμικό δυναμικό. Έτσι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και να πούμε ότι το 5,1 ήταν προσεισμός και ενδέχεται να γίνει μεγαλύτερος. Δεν το αποκλείουμε, αλλά οι πιθανότητες είναι μικρές για μια τέτοια εξέλιξη».

Πάντως, ο κ. Παπαδόπουλος συνέστησε «υπομονή και ψυχραιμία» στους κατοίκους, σημειώνοντας ότι οι επιστήμονες «εξετάζουν όλα τα δεδομένα».

Διαβάστε επίσης:

Βέροια: Αμάξι «προσγειώθηκε» σε αυλή σπιτιού – Από τύχη δεν υπήρχαν θύματα

Φρίκη στον Άγιο Παντελεήμονα: «Χειροπέδες» σε σεσημασμένο παιδόφιλο – Κακοποιούσε αδελφάκια 7 και 8 ετών

Δίκη Χρυσής Αυγής – Παναγιώτης Φύσσας: «Είδα τον Παύλο πεσμένο με τα μάτια ανοιχτά – Ήταν οργανωμένο έγκλημα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50